Onsdag 7 maj 2014

Anonym but Creative på Mariehem

Våga skapa konstverken med oss och visa vem bor i Umeå!

Bli en aktör av din stan, välkomna till våra fria konstnärliga workshopar!

För vem?
Projektet riktar sig till alla : barn, föräldrar, mor- eller farföräldrar, män, kvinnor, gamla umebor, nyanlända invånare. De som redan deltar i Umeås kulturliv och de som kanske upplever kulturella aktiviteter som främmande. Alla invånare kan bli aktiva aktörer i sin egen stad.

Vad handlar det om?
Invånare som vill delta i projektet erbjuds att utsmycka sin husvägg eller sitt fönster på olika sätt. Konstverken skapar så kallade kreativa offentliga platser (kvarter, skolor, centrum, etc.). Alla som sedan promenerar genom dessa platser, kan bli lockade att stanna och känna sig delaktiga i stadens omvandling istället för att bara passivt se på.

Hur fungerar det?
Projektet anordnar workshopar med invånare eller föreningar som önskar att delta. Varje workshop leds av en eller flera konstnärer och tidslängden kan variera. Detta ger möjlighet till deltagarna att vara i kontakt med en kulturarbetare, som är där för att hjälpa med deras kreativa projekt och som tilltalar dem som medborgare. Varje konstnär bidrar till workshopen med sin talang, sina säregna tekniker och sin erfarenhet så att deltagarna stödjs i sin kreativa process.

Onsdag 7 maj 2014

Arrangör: Studiefrämjandet i Umeå regionen
Del av projekt: Anonym But Creative
Mer info: https:/­/­www.facebook.com/­abcumea?fref=ts
Kontakt
Sandrine Moretti
anonymbutcreative.umea@gmail.com
http://www.studieframjandet.se/umearegionen/

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Anonym but Creative på Mariehem