Fredag 1 Nov 2013 12:10 - 12:50
Folk- och världsmusik

Apolonia

Två år efter deras senaste besök på Kultur på campus så är det äntligen dags för Apolonia att återvända. Denna gång har folk och världsmusikbandet från Malmö sitt andra fullängdsalbum, Fria Fötter, i bagaget.

Första plattan mottogs med jubel av fans och recensenter och ingen förväntar sig mindre av det nya alstret, med texter som rör ämnen som rasism, genus och utanförskap men också eufori och kärlek. Dom fria fötterna leder dig ombord på ett skepp som tar dig till landet Apolonien. En plats som ligger strax söder om evigheten och i centrum av möjligheten; ett land som gruppen själv skapat och där verkligheten är gränslös och integrerar grupper och människor.

Apolonias andra album är snäppet tuffare och mera danshetsande än ettan. Det blåsarspetsade Malmöbandet är ett tätt och muskulöst kollektiv, ur vilket dragspelaren Johan Ohlsson (Östblocket) och särskilt Ida Gustafsson sticker upp. Hon sjunger med samma slags passion som de stora romsk-balkanska sångerskorna, låter ofta rösten brytas och glider hämningslöst upp och ned på tonerna.
(Sydsvenskan)

apolonia.se

Varmt välkomna!

Fredag 1 Nov 2013 12:10 - 12:50 Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

Arrangör: Kultur på campus
Del av projekt: Kultur på campus
Mer info: http:/­/­www.umu.se/­om-universitetet/­aktuellt/­kpc?languageId=3
Kontakt
Martin Gustafson
martin.gustafson@adm.umu.se
0703145850

Besöksinformation för Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Apolonia