Lördag 7 jun 2014 11:00 - 17:00

Blå festival

Blå Festival är en kulturfestival för alla, men i synnerhet för och med människor med olika funktionsnedsättningar (fysiska, psykiska, neurologiska). Festivalen kommer bl a att innehålla musik, olika typer av skapande återbruk, dans, modevisning med mera.

Med denna festival vill vi synliggöra och lyfta fram människor med olika former av funktionsnedsättningar samt motivera och locka fram gåvor och talanger hos denna grupp av människor. Vi vill också jobba för att utplåna fördomar människor har gentemot varandra samt finna former för samverkan med andra organisationer som arbetar med denna grupp människor.

Vi använder enkla ord för att alla ska kunna förstå, vi använder även bilder och teckenspråk. Blå träffen och Blå Fredag som står som arrangörer, bygger på en trygg struktur som alla ska kunna känna igen sig i.

Personer med olika typer av funktionsnedsättningar får ofta visa vad de inte klarar av eller inte förstår. På Blå Träffen, Blå Fredag och på denna festival vill vi tänka tvärtom. Själva hindret sitter i miljön, inte i individen. Vi använder rutiner som skapar trygghet för att så många som möjligt ska kunna vara med under denna festivaldag.

Lördag 7 jun 2014 11:00 - 17:00 Tegs kyrka

Arrangör: Grisbackakyrkan i samarbete med Sensus, FUB, ABF, Emmaus och gruppboenden i Umeå kommun.
Mer info: http:/­/­www.blatraffen.se/­
Kontakt
Anna Olsson
annaselanolsson@gmail.com
070-266 98 27

Ragnhild Pelo
ragnhild.pelo@svenskakyrkan.se
090-200 28 51

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Blå festival