Tisdag 29 Apr 2014 12:10 - 15:00
Reflex & Mobile Platform

Dansens dag

REFLEX & MOBILE PLATFORM med Nomodaco

På Dansens Dag 29 april presenterar danskollektivet Nomodaco två pågånde arbeten inom projektet Staden; REFLEX och MOBILE PLATFORM. Spelplatser är universitets campus och Arkitekthögskolan.

I dansprojektet Staden skapar Nomodaco en installation över den ständigt pågående urbaniteten. Projektet, som är en del av kulturhuvudstadsåret i Umeå, består av flera fristående delar där Nomodaco samarbetar med konstnärer från olika delar av övriga världen.

REFLEX – passerande människor, skiftande ljus
REFLEX
är en av projektets delar – ett nordiskt samarbete som har repeterats fram under tre veckor i Vasa och innefattar koreografen Tove Skeidsvoll samt dansarna Anna Ehnberg, Minttu Pietilä och Veronika Yakushevich. Under Dansens Dag får vi möjlighet att möta verket i process. Smygpremiär av REFLEX sker på Kedja, ett nordiskt dansbranschmöte i Mariehamn, senare i år. Hela verket Staden har premiär i Umeå under september 2014.

Tid: tisdag 29 april kl 12.10
Plats: Ljusgården i Lärarhuset på Umeå universitet
Längd: ca 15 min.
Fritt inträde!

REFLEX presenteras av NorrlandsOperan och Kultur på Campus och produceras i samarbete med WATT och Regionala Danscenteret i Vasa/Österbotten, Konstnärligt Campus i Umeå med stöd av Umeå2014, Umeå kommun, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Kulturkontakt Nord.

MOBILE PLATFORM – ett golv med stora konstnärliga möjligheter
Ett funktionellt och sviktande golv är bokstavligen grunden för all dansproduktion. Det är en förutsättning för att konstformen ska kunna utövas och presenteras för en publik. Nomodaco har därför i samarbete med Anna Misharina, arkitekt vid masterutbildningen på UMA – Arkitekthögskolan i Umeå, tagit fram ett mobilt, flyttbart golv som är anpassat för dans. Under Dansens Dag inviger Nomodaco golvet med två work in progress-visningar som ingår i projektet Staden. Tove Skeidsvoll och Anna Ehnberg från Nomodaco berättar tillsammans med Anna Misharina om golvet och alla de möjligheter som det skapar.

TId: tisdag 29 april kl 14.00
Plats: Teatern, Arkitekthögskolan
Fritt inträde!

Arkitekt Anna Misharina och Danskollektivet Nomodaco presenterar Mobile Platform i samarbete med NorrlandsOperan, Konstnärligt Campus samt Kultur på Campus.

Tisdag 29 Apr 2014 12:10 - 13:00 Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset
Tisdag 29 Apr 2014 14:00 - 15:00 Konstnärligt campus

Arrangör: NorrlandsOperan
Del av projekt: Staden
Mer info: http:/­/­www.norrlandsoperan.se/­sve/­evenemang/­0429-dansens-dag/­5829
Kontakt
http://www.norrlandsoperan.se/sve

Besöksinformation för Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

Besöksinformation för Konstnärligt campus

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Dansens dag