Lördag 11 okt 2014

Discouraged Fest 2014 – del 1

Umeås hårdaste skivbolag Discouraged Records presenterar tredje upplagan av Discouraged Fest, festivalen för de som älskar subgenrerna inom metal, rock, hardcore och punk. Det bjuds på högkvalitativa liveband, som tillsammans med bra ljud och ljus skapar en skön atmosfär.

Nytt för i år är att festivalen flyttar till Guitars för en mer genuin och svettig klubbkänsla samt att festivalen sker på två olika datum under hösten, 11 oktober och 21 november.

Artister 11 oktober:

Kongh
Årets headline är Kongh, doomtrion från Småland som nästan nått kultstatus med endast tre album i bagaget, varav aktuella med senaste albumet “Sole Creation”. De sågs sist i Umeå som förband åt självaste Meshuggah, då de var huvudsupport på deras skandinavienturné våren 2013. Bandet har även nött de europeiska vägarna tillsammans med amerikanska YOB samt gjort flera egna headlineturnér.

Moloken
Umeås egna metalhybrid som korsar doom-, death- och black metal med progressiv rock. Kritikerna har gett liknelser som “Opeth with balls” och “Cult of luna on Speed”. Moloken är aktuella med turné i Sverige och Norge under oktober i samband med vinylsläppet av deras andra album “Rural”. De är även aktuella med nytt album som släpps av amerikanska skivbolaget A389 i början av 2015.

Scumkill
“Steven Segal dyrkande sydstatsdoftande tunggung” från Umeå som nu öppnar källardörren och tar efterlängtad kliv upp på scenen för första gången på över ett år. Aktuella med andra albumet ”What Lurks Beneath” är det äntligen dags att höra bandets “Dirtcore” eka på Guitars.

Sun
Nytt och fräscht men ändå gammalt och moget. Nytt tillskott på Umeåscenen som leverar tung blues med psykadeliska inslag, hypnotiserande djup och karasmatisk sång. Bandet som har spelat flitigt under våren förväntas vara på toppnivå inför festivalen.

Blodet
Septetten Blodet kommer från Skellefteå och bjuder på Instrumentell musik som för tankarna till Logh, Pink Floyd och Mogwai. Det är suggestivt, lätt psykadeliskt och tungt. Med bandets succéspelning på Trästock i bagaget kommer dom nu tillbaka till Umeå för sin andra spelning i en minst sagt passande kontext. Låt Fender-reverbet aldrig klinga ut.

 

Bilden: Kongh. Foto: Astrid Tonella. Creative Commons: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) / Beskuren.

Lördag 11 okt 2014 Guitars

Arrangör: Skivbolaget Discouraged Records i samarbete med Studiefrämjandet och Guitars
Kontakt
Kristoffer Bäckström
kristoffer@discouragedrecords.com
070-669 51 23

Besöksinformation för Guitars

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Discouraged Fest 2014 – del 1