Fredag 21 nov 2014 21:00 - 23:59

Discouraged Fest 2014 – del 2

Umeås hårdaste skivbolag Discouraged Records presenterar Discouraged Fest, festivalen för de som älskar subgenrerna inom metal, rock, hardcore och punk. Det bjuds på högkvalitativa liveband, som tillsammans med bra ljud och ljus skapar en skön atmosfär. Nytt för i år är att festivalen flyttar till Guitars för en mer genuin och svettig klubbkänsla samt att festivalen sker på två olika datum under hösten, 11 oktober och 21 november.

Artister 21 november:

Hellbound
Under 2012 och 2013 var Hellbound namnet på mångas läppar. Bandet gjorde ett par bejublade spelningar, bland annat på House of Metal och 2012 års upplaga av Discouraged Fest. Efter en spelning på Scharinska i början av 2013 annonserade man ut att resan var över, att Hellbound lagt ner. Men det dröjde inte länge innan det började klia i fingrarna igen, och efter lite omstruktureringar i lineupen dök det häromveckan upp en ny Hellbound-låt; Son of Man. Det kändes givet att Hellbound skulle göra sin comebackspelning hos oss på Discouraged Fest, och bandet har lovat att det inte kommer sparas på krutet.

Pray For Locust
Kärlekshistorian mellan Pray For Locust och Umeå tar inte slut. Under Pray For Locusts intensiva karriär har stoppen i Umeå varit många – man har spelat på i House of Metal, Scharinska, Verket och Verket, Hamnmagasinet, you name it. Senaste skivan “In the Shadow of the Colossus” är delvis inspelad, mixad och mastrad hos Ronnie Björnström på klassisk Umeå-mark i Garageland Studios och den är släppt via Umeås Discouraged Records.

Terrortory
Terrortorys senaste alster, EP:n City Of Ghosts, gav reaktioner som att bandet “utvecklats till ett av de mest spännande akterna i landets hårdrocksklimat” och efter turné i Finland och norra Sverige gör de äntligen sitt första besök i Umeå på två år för att bjuda på en resa i den melodiska döds som blivit deras signum.

JZZBLK
“Metal som är olik det mesta” skrev VK om JZZBLK i anslutning till släppfesten för debutskivan “Welcome” och den tillhörande konstutställningen (!) som hölls i juli. Bandet själva beskriver sig som “Diverse ljud över udda taktarter” och det är väl utan tvekan den mest rättvisande bild man kan ge av JZZBLK. Det är ganska ondskefullt, ganska introvert men framför allt väldigt unikt.

Fredag 21 nov 2014 21:00 - 23:59 Guitars

Arrangör: Discouraged Records i samarbete med Studiefrämjandet och Guitars
Kontakt
Johan Norström
johan@discouragedrecords.com
070-222 54 26

Besöksinformation för Guitars

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Discouraged Fest 2014 – del 2