Fredag 6 Jun 2014 13:30 - 15:30
Fotbollsmusikal

Fair Game

Efter nationaldagsfirandet på Gammlia händer det grejer på T3-arena!

Världens första cup-final med mixade lag1 Nationaldagen den 6 juni 2014 är det dags. På plan spelas matchen, och samtidigt berättas en historia. Linjedomarna är kära, men får inte kontakt. Domaren är sugen på fler straffar. Hejarklacken tar liiite för stor plats och plötsligt är frisparken koreograferad.

Sport och kultur sägs ofta vara två skilda världar. Här för Kulturverket ihop världarna och skapar något unikt – för fotbollsspelarna, för musikerna, för sångarna och inte minst för publiken!

Barn har skrivit texter och fantiserat ihop fotbollssituationer. Artister från Umeå har skrivit låtar utifrån detta och Peter Kihlgård har tolkat och format texterna till ett manus som ligger till grund för musikalen.

Ytterligare en aspekt är att alla biljettintäkter går till Barncancerföreningens insamling till byggandet av Hjältarnas Hus! Ett familjeboende vid Norrlands universitetssjukhus där sjuka barn kan bo med sina familjer under behandlingen när de behöver varandra som mest. Köp därför biljetter till alla i familjen, hela personalen, släkt och vänner. En biljett ger dig en upplevelse du aldrig glömmer, samtidigt som du gör gott i ett längre perspektiv. Och de kostar bara 50 kr! Vårt mål är att samla ihop 200 000 kr i biljettintäkter. Visst är du med?

Medverkande spelare och artister presenteras under våren. Håll ögon och öron öppna!

 

 

Fredag 6 Jun 2014 13:30 - 15:30 T3 Arena

Del av projekt: Fair Game
Mer info: http:/­/­www.cultumea.com
Kontakt
Arne Berggren
arne.berggren@umea.se
Beatrice Hammar
beatrice.hammar@umea.se

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Fair Game