Fre 4 Okt - lör 5 Okt 2013
Hiphop och symfoniorkester

Fair Ground

Tillsammans med NorrlandsOperans Symfoniorkester bjuder några av Sveriges bästa artister på en unik konsert i Umeå! Fair Ground är en föreställning där Looptroop Rockers, Ayla Adams, Cleo, Seinabo Sey, dansare och barnkör ryms på scenen tillsammans med hela symfoniorkestern.

Fair Ground presenteras av Kulturverket och spelas den 4 och 5 oktober 2013 på NorrlandsOperan.

Under ledning av hiphopartisten Cleo (Nathalie Missaoui) har barn och unga i Umeås skolor arbetat med att skriva raptexter som på olika sätt handlar om deras vardag och tankar om framtiden. I projektet har även andra proffs inom hip hop-genren bidragit med kunskap och pepp: Mofeta (Victor Marko) och Nils Svennem, men även lärare och elever från Spinneriet i Malmö samt en rad lärare inom bild, musik, dans och film vid Midgårdsskolan i Umeå.

Under åren 2011 och 2012 producerades en stor mängd konstnärligt material som lämnades över till Mårten Edh (Promoe) och Magnus Bergkvist (Embee) – båda medlemmar i Looptroop Rockers. Tillsammans har de skapat nio helt nya låtar inspirerade av barnens tankar, texter och beats. Det är dessa nio låtar som nu framförs i Fair Ground. På scen uppträder även dansare från Balettakademins yrkesförberedande danslinje och en kör från Backenskolan.

Publiken får ta del av en unik hip hop-konsert där all musik framförs av en fullstor symfoniorkester, och såklart av några suveräna artister: Promoe, Embee, Cleo, Ayla Adams och Seinabo Sey. Fair Ground ges även som skolföreställning.

Dirigent: Josef Rhedin
Arrangemang: Hans Hjortek
Regi: Arne Berggren
Text & musik: Mårten Edh, Magnus Bergkvist med inspiration och material från elever vid Backenskolan, Grubbeskolan, Waldorfskolan, Östermalmsskolan, John Bauer-gymnasiet och Midgårdsskolan
Medverkande: Promoe, Embee, Cleo, Ayla, Seinabo Sey, NorrlandsOperans Symfoniorkester, Midgårdsskolan, Backenskolan samt BalettAkademin i Umeå.

Fair Ground presenteras av Kulturverket i Umeå i samarbete med NorrlandsOperan.

Kulturverket i Umeå
Kulturverket, vars uppdrag är att ta vara på barns och ungas kreativitet, är en del av Umeå kommun. En av deras metoder kallar de ”barn säger åt proffsen”. Metoden innebär att de arbetar konstnärligt och skapande med barn och unga i Umeå skolor och att verksamma inom scenkonst och kultur förvaltar och utvecklar barnens idéer till professionell scenkonst.

Fredag 4 Okt 2013 19:00 - 21:00 NorrlandsOperan
Lördag 5 Okt 2013 19:00 - 21:00 NorrlandsOperan

Arrangör: Kulturverket, NorrlandsOperan
Del av projekt: Fair Ground
Kontakt
beatrice.hammar@umea.se
070-5836343
090-16 32 27

Besöksinformation för NorrlandsOperan

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Fair Ground