Lördag 1 Jun 2013 15:00 - 16:00
Internationellt besök

Fair Opera - studentkonsert

Kulturverket har sedan 2010 arbetat med projektet och föreställningen Fair Opera. Fair Opera är ett femårigt musik-, dans- och sångprojekt som våren 2014 utmynnar i en musikdramatisk föreställning om rättvisa, värdighet, yttrandefrihet och barns rättigheter.

Bakgrunden är att barn och unga från Umeå och Rom har tagit fram idéerna till musiken och librettot till föreställningem. Därefter har studenter från manusskrivarutbildningen vid Umeå universitet och musikhögskolor i Riga, Piteå, Rom och Perugia tolkat deras arbeten. Slutligen arbetar nu Jan Sandström, tonsättare och professor, med librettisten KG Johansson för att sammanfoga alla idéer till en fullskalig  föreställning.

Som ett viktigt delavslut presenterar vi i juni 2013 de internationella musikstudenternas del i projektet. Under en hel vecka kommer Kulturverket i samarbete med NorrlandsOperan att arrangera en workshop där studenternas verk repeteras och reflekteras över av såväl symfoniorkester, dirigent som av sångare från musikhögskolorna i Piteå (kör) och Stockholm (solister).

Resultatet av workshopen – en ca 50 minuter lång concertino – kan avnjutas på NorrlandsOperan den 1 juni kl 15.00. Verken framförs av symfoniorkestern och studenterna från Musikhögskolan i Stockholm samt Musikhögskolan i Piteå.

Lördag 1 Jun 2013 15:00 - 16:00 NorrlandsOperan

Del av projekt: Fair Opera - the Musical

Besöksinformation för NorrlandsOperan

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Fair Opera - studentkonsert