Mån 4 nov 2013 - sön 5 jan 2014
Platsspecifik konst

Felice Varini / Nio dansande bågar

I sina platsspecifika, tredimensionella målningar på väggar, tak och husfasader utgår Felice Varini från arkitekturen och rummet. Motiven är abstrakta geometriska former i stora format och klara färger, som till en början kan vara svåra att upptäcka. Utom när de betraktas från en viss punkt utgör de svårtolkade och till synes slumpmässigt utspridda färgfält. Men när man rör sig omgiven av fragmenten kan man plötsligt befinna sig på en punkt varifrån man upplever målningen som en sammanhängande, fritt svävande form.

För Bildmuseet har konstnären skapat Nio dansande bågar, ett platsspecifikt arbete i museibyggnadens entrévåning. Det består av nio röda målade bågar, som var och en utgår ifrån och sammanbinder punkter i arkitekturen. Verket betonar rörelsen, aktiviteten, föränderligheten och ljusets variationer i rummet.

Felice Varini, född 1952 i Locarno och bosatt i Paris, har väckt internationell uppmärksamhet med sina verk på offentliga platser, bland annat i Frankrike, England, Japan och USA. Nu presenteras han för första gången i Sverige.

Mån 4 nov - sön 22 dec 2013 Bildmuseet
Ons 25 dec - sön 29 dec 2013 Bildmuseet
Ons 1 jan - sön 5 jan 2014 Bildmuseet

Arrangör: Bildmuseet
Mer info: http:/­/­www.bildmuseet.umu.se
Kontakt
090-786 74 00
info@bildmuseet.umu.se

Besöksinformation för Bildmuseet

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Felice Varini / Nio dansande bågar