Fre 7 mar - sön 9 mar 2014
Rollspel

Femcon 2

Spelföreningen Gaia-projektet arrangerar detta konvent som ska vara en mötesplats för rollspel, men också en plattform för att diskutera normer och jämställdhet inom spelkulturen.

Spelhobbyn och spelkulturen är för många ungdomar en möjlighet att upptäcka sitt samhälle och sin identitet, men tyvärr finns ibland problem med sexism. Rollspel kan dock vara ett sätt att skapa större medvetenhet om frågor som jämställdhet och mångfald eftersom deltagarna där ges möjlighet att utforska andra moraliska ståndpunkter än sina egna och ta ställning till världen utifrån andra karaktärers perspektiv.

– Rollspelshobbyn i Umeå har en unik möjlighet att vara en föregångare för hela spelkulturen i Sverige och internationellt inom det här området, säger Jennie Larsson från Gaia-projektet. Vi vill visa att norra Sverige har en bred spelkultur som kan skapa mervärde.

I Femcon-konceptet ingår att alla arrangörer samt spelförfattare ska identifiera sig som kvinnor, men målgruppen för själva konventet är både tjejer och killar. Man vänder sig främst till ungdomar, 13-25 år, och alla som är intresserade av spelhobby, spelkultur, jämställdhets- och/eller mångfaldsfrågor.

– Målet med Femcon 2 är att skapa ett konvent där tjejer får större chans att synas och höras, samtidigt som det är inkluderande och har en varm och öppen atmosfär, säger Jennie Larsson.

Arrangemanget är tänkt att vara del av ett större projekt, FemtastiCon, ett internationellt rollspelskonvent som planeras äga rum 2016. Gaia-projektet samarbetar med bland andra Sverok och Studiefrämjandet.

Foto: Jacsonquerubin. Creative Commons: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) / Beskuren.

Fre 7 mar - sön 9 mar 2014 Kulturhuset Klossen

Arrangör: Gaia-projektet
Kontakt
Jennie Larsson
076-794 23 74
gaiaprojektet@gmail.com

Besöksinformation för Kulturhuset Klossen

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Femcon 2