Fre 14 nov - lör 15 nov 2014
Populärvetenskap

Framtidens digitala landskap och miljöer

2014 har institutionen för Informatik 20-årsjubileum. I samband med det anordnar institutionen en öppen populärvetenskaplig konferens på temat ”Framtidens digitala landskap och miljöer”.
Konferensen syftar till en tillbakablick för de senaste 20 åren, men framförallt ett fokus på att blicka framåt mot nästkommande 20 år. Hur kommer våra IT-miljöer se ut år 2034? Hur ser det digitala kulturlandskapet ut då? Hur har IT vidare bäddats in i vårt samhälle och i våra dagliga aktiviteter? Hur har IT förändrat vårt samhälle, våra sätt att mötas och umgås, våra sätt att kommunicera, verka och leva våra liv?
Konferensen ges ett öppet upplägg för att även nå ut till allmänheten. Dvs inte ett traditionellt upplägg som vetenskaplig konferens, utan snarare ett högst populärvetenskapligt upplägg (ungefär som TEDtalks), interaktivt, och lättillgängligt för allmänheten. Vi avser köra korta DigitalTechTalks i glaskuben på torget och kombinera det med inbjudna talare till lämplig lokal här på campus, (t.ex nyttja ljusgården här i MIT-huset som vi ibland haft konferenser i).

Bilden: Mit-huset med Mats Olofgörs skulptur ”Vågspel” på Campustorget.
Foto: Mattias Pettersson.

Fre 14 nov - lör 15 nov 2014 Umeå universitet, MIT-huset

Arrangör: Umeå universitet
Mer info: http:/­/­www.informatik.umu.se
Kontakt
Mikael Wiberg
Professor i informatik
mwiberg@informatik.umu.se
070-662 10 70

Besöksinformation för Umeå universitet, MIT-huset

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Framtidens digitala landskap och miljöer