Fre 28 nov - lör 29 nov 2014
Humorshow

Ägd – Vad kostar ett rikare liv?

Duon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström är nu tillbaka med en ny storslagen och kritikerrosad humorshow. I ÄGD – Vad kostar ett rikare liv? tar de en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka. Genom att syna vår galna samtid, och inte minst sina egna brister, gör de oemotståndlig humor av svidande sanningar om den ständiga jakten på ett rikare liv.

Vi när ju alla drömmen om ett bättre liv. Att bli rikare, jobba lite mindre för barnens skull, bygga ut verandan och bli solkyssta i mörka januari. Och vägen till lycka i dagens samhälle stavas konsumtion, i alla fall om vi frågar reklamen, tidningarna och våra politiker. Den eviga ekonomiska tillväxten tycks vara lika helig som amen i kyrkan var för hundra år sedan!

Och visst är det härligt att sukta efter det där nya läppstiftet i nude-rosa, Nespressobryggaren som gör kaffe med ihållande smaktoner eller den senaste mobiltelefonen vars batteri håller nästan hela flygningen till Thailand?

Samtidigt vet vi att det senaste decenniets konsumtionsexplosion gör att vi lever långt över våra tillgångar. Om alla på jordklotet skulle leva som vi svenskar gör skulle vi behöva två jordklot till.

Men vad som än händer får vi inte bli nöjda. Hela vårt ekonomiska system bygger på att vi ständigt ska vilja ha mer. Med nöjda och lyckliga medborgare stannar Sverige!

Alla stora framgångsfenomen går dock förr eller senare under – Romarriket, it-bubblan och Ace of Base. Så medan vi tillsammans skrattar åt hur vi lever idag passar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström även på att ställa den högst relevanta frågan – är det vår tur härnäst?

Foto: Morgan Norman

Fredag 28 nov 2014 19:30 - 21:30 Exel Arena
Lördag 29 nov 2014 19:30 - 21:30 Exel Arena

Arrangör: Blixten&Co
Mer info: http:/­/­www.blixten.se/­agd
Kontakt
http://www.blixten.se/kontakta-oss

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Ägd – Vad kostar ett rikare liv?