Onsdag 19 Feb 2014 19:00 - 22:00
Konsert

Hommage till en spelman – Sören Johansson till minne

Sommaren 2013 avled riksspelmannen Sören Johansson, Dorotea. Sören var en unik spelmansprofil i norra Sverige. En mästermusikant som inspirerat generationer av spelmän och musiker i Västerbotten med omnejd.

Det har sagts om Sören att han hade utstrålning ”ungefär som en svets” och han ägde en unik förmåga att beröra med sitt spel. Vare sig det rörde sig om traditionella låtar eller egna kompositioner spelade Sören varenda ton på fullaste allvar och alldeles, alldeles på riktigt.

Under konserten bjuds på musik av Sören och efter Sören, framförd av spelmän och musiker som alla spelat med och inspirerats av vår regions absoluta gigant på folkmusikområdet.

I samband med konserten presenteras också en CD-skiva med inspelningar av Sören Johansson både solo och i samspel, gjorda under en följd av år men som nu äntligen ges ut lagom till denna konsert.

Medverkande: Torbjörn Näsbom, Sebastien Dubé, Sunniva Abelli, Elin Granström, Arne Forsén, Anna Sjöberg och Daniel Pettersson m fl. Dessutom kommer kultbandet Burträskara´ att återförenas på scenen efter närmare 20 års tystnad.

Hommage till en spelman inleder festivalerna Folk- och världsmusikgalan och Umefolk som äger rum i Umeå 19-23 februari 2014.

Onsdag 19 Feb 2014 19:00 - 22:00 NorrlandsOperan

Arrangör: NorrlandsOperan
Mer info: http:/­/­www.norrlandsoperan.se/­sve/­evenemang/­0219-hommage-till-en-spelman/­5857
Kontakt
http://www.norrlandsoperan.se/sve

Besöksinformation för NorrlandsOperan

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Hommage till en spelman – Sören Johansson till minne