Fredag 3 okt 2014 20:00 - 21:30

I Have A Dream - A Gospel Story

200 000 människor samlades i Washington DC för 50 år sedan och hörde Martin Luther King tala om sin dröm. Vilka var dessa människor? Vad bar de med sig för livshistoria? Möt Ben Jordan, han var där, han var kär. Men hans kärlek var inte enkel.

Bens förfader Hasrat överlevde färden över Atlanten i ett slavskepp. Ben hör talas om Hasrat genom brev från sin morfars mor, en kvinna som levde som slav i Georgia. Hon skrev att ”kärleken var starkare än hatet”.

Hur kan förtrycket bestå 1963, nästan hundra år efter det att slaveriet upphörde? Kan man fortfarande bära på tron att ”kärleken är starkare än hatet”? I musiken som burit generationer finner Ben en tillflyktsort. I gospelkyrkan känner han sig trygg. Allt hade varit bra om det nu inte hade varit för Deborah…

Föreställningen ”I Have A Dream – A Gospel Story” är skriven av Lasse Axelsson och Christjan Wegner och handlar om den afro-amerikanska historien, kampen för frihet och medborgarrättsrörelsen i den amerikanska södern. Allt med gospelmusiken i centrum.

I februari 2015 sätts den upp i Washington. Men du har möjlighet att se den före USA-premiären. Gerald T Smith, Jermaine Harris och Ashley R Haynes från Washington är tillsammans med bland andra Gladys del Pilar med i den här turnéföreställningen som går till åtta svenska städer. En av dem är Umeå.

Fredag 3 okt 2014 20:00 - 21:30 Aula Nordica

Mer info: http:/­/­www.agospelstory.se/­

Besöksinformation för Aula Nordica

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | I Have A Dream - A Gospel Story