Lör 14 Jun - mån 14 Jul 2014
Plenitude #3

In between light - materiality and rhythm

Plenitude är samlingsnamnet för en serie utställningar och samarbeten mellan bild- och formkonstnärer med anknytning till Sverige och Japan. Det gemensamma för de medverkande är att de i sina konstnärliga praktiker på olika sätt och i olika grad arbetar med eller förhåller sig till begreppet shibori. Shibori är ursprungligen ett traditionellt japanskt hantverks- och formbegrepp, med betydelser som vrida, pressa, knyta och dra åt, men används idag även som ett samlande internationellt paraplybegrepp som betecknar såväl uttryck som teknik. Shibori inbegriper en mängd olika sätt att färga, mönstra och forma (textila) material eller att transformera dem i mer konceptuell bemärkelse. ?Den första utställningen genomfördes 4-20:e oktober 2013 i Tokyo. I samband med öppnandet arrangerades ett publikt program med föreläsningar och artist talks. Utställningen besöktes av ca 1 000 personer och fick stor uppmärksamhet i japanska fiber art- och textildesign-kretsar.

Deltagare: Chie Sakai, Sachiko Teramura, Yue Ukano, Yuko Umeda, Takumi Ushio, Sara Casten Carlberg, Elsa Chartin, Eva Davidsson, Eva Lagnert, Eva Marmbrandt, Kerstin Peterson, Åsa Pärson, Anita Swahn

Ljudverk av Kim Hedås

Utställningen cureras av Elsa Chartin och Åsa Pärson

Projektledare är Anna Sjöberg.

Utställningen visas i samarbete med Galleri Verkligheten.

Foto: Lisa Sorensen. Creative Commons: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0) / Beskuren (ingår ej i utställningen)

Lör 14 Jun - mån 14 Jul 2014 Verkligheten

Del av projekt: Tokyo Style Umeå2014

Besöksinformation för Verkligheten

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | In between light - materiality and rhythm