Måndag 24 feb 2014 18:00 - 20:00
Robin Hunicke

Including games

Film i Västerbotten, FilmArc och HumLab presenterar stolt en öppen kväll med Robin Hunicke, spelutvecklare och producent till bland annat Journey (2012). Missa inte denna unika chans att lyssna till en av de mest inflytelserika kvinnorna i spelbranchen.

Gäster: Angelica Norgren (P3 Spel), Robin Hunicke och Anton Hultin. Efter presentationerna finns det möjlighet att pröva en del av spelen och mingla.

Ingen föranmälan men vi tar bara in 80 personer. Först till kvarn gäller, gratis inträde. Alla är välkomna!

Robin Hunicke är en speldesigner och producent med bakgrund inom konst och datavetenskap. Hon började hos EA 2005 där hon jobbade med “The Sims”, ”MySims” och Steven Spielbergs “Boom Blox” serie till Nintendo Wii. Våren 2009 började hon hos thatgamecompany som exekutiv producent av det pris belönta PSN spelet “Journey”. Robin är erkänd som en av de viktigaste kvinnorna inom spelbranschen och är en förespråkare för mångfald av idéer och deltagande i speldesign och spelkultur.

Angelica Norgren är känd från P3spel där hon varje lördag på nationell radio lägger fokus på spelande och pratar om en ”epic win”, hur ett perfekt puzzel ser ut eller hur spel kan göra oss till bättre människor.

Anton Hultin har jobbat med spel sedan 2004, mestadels som 3D grafiker. Sedan tidigt 2012 har han utvecklat egna spel och har än så länge släppt två titlar. Scrap hunt och Samurai Rush för iOS och Android.

Måndag 24 feb 2014 18:00 - 20:00 Konstnärligt campus

Arrangör: FilmArc, HumLab
Kontakt
Johan Lundkvist, FilmArc
+4690-16 37 64
johan@filmivasterbotten.com

Besöksinformation för Konstnärligt campus

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Including games