Fre 31 Jan - sön 2 Feb 2014

Invigningshelgen på Bildmuseet

Bildmuseet har öppet kl 11:00-21:00 fredag, lördag och söndag under helgen för invigningen av kulturhuvudstadsåret i Umeå. Vår bildverkstad för alla åldrar är öppen och bemannad av konstpedagoger under samma tider.

Visningar varje timme
Vi ger guidade visningar av de fyra utställningarna varje timme från kl 12:00, och de hålls på engelska när önskemål finns.

Söndagsvernissage!
På söndagen kl 15.00 är du välkommen till vernissage för de nyöppnade utställningarna Leonor Fini / Pourquoi pas? och Katarina Pirak Sikku / Nammaláhpán. Presentationer, konstnärssamtal och vernissagemingel.

Frida Hyvönen på Bildmuseets scen
Vernissagefestligheterna avslutas med att Frida Hyvönen spelar på Bildmuseets scen på söndag kl 16:30. Därefter öppet för mingel och utställningsbesök hela kvällen till kl 21.00.

De fyra utställningar som fyller Bildmuseet denna helg är:

Leonor Fini / Pourquoi pas?
Surrealistiska verk från 30-, 40- och 50-talet av den fransk-italienska konstnären: måleri, teckningar, objekt, design, litteratur, film och fotografi. Utställningen är öppen hela helgen, men missa inte vernissagearrangemanget med Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix

Katarina Pirak Sikku / Nammaláhpán
Kan sorg ärvas? Katarina Pirak-Sikku visar verk som berör den svenska rasbiologins studier av den samiska befolkningen under 1900-talets början. Utställningen är öppen hela helgen, men missa inte vernissagearrangemanget på söndag kl 15:00 då konstnären själv medverkar

Thilo Frank
Poetiska och lekfulla installationer som betonar vår uppfattning av ljus, rymd och rörelse. Bl a en spegelinstallation som fyller en hel utställningsal.

Andreas Johansson / Place Position
Illusoriskt tredimensionella collage av övergivna landskap och förfallna områden. Isärklippta fotografier sammanfogade till nya helheter.

Fre 31 Jan - sön 2 Feb 2014 Bildmuseet

Arrangör: Bildmuseet
Del av projekt: Åtta samiska konstnärer
Mer info: http:/­/­www.bildmuseet.umu.se
Kontakt
090-786 7400
info@bildmuseet.umu.se

Besöksinformation för Bildmuseet

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Invigningshelgen på Bildmuseet