Lördag 22 feb 2014
Gratis filmvisningar

Japansk filmdag

Tre japanska filmer visas i samarbete med Japanska ambassaden i Stockholm. De visas med engelsk text.

Fritt inträde!

13:00 Waterboys
15:00 Voices of a distant star
16:00 The chef of south polar

13:00 WATERBOYS
Regi: Shinobu Yaguchi, 2001, 91min, Komedi. Tadano-gymnasiets simlag behöver en rejäl uppryckning. Den nya tränaren är en ung vacker lärarinna, och hennes idé är att laget ska börja med konstsim. Problemet är att lagmedlemmarna alla är usla simmare – och att skolan är en pojkskola.

15:00 VOICES OF A DISTANT STAR
Regi: Makoto Shinkai, 2002, 25 min
Anime. Mikako är en gymnasietjej som skickas iväg på ett farligt uppdrag ute i rymden. Hennes pojkvän Noboru är kvar på jorden och försöker leva ett vanligt liv. Kan kärleken överleva de enorma avstånden över såväl rymd som tid? Makoto Shinkai blev mycket uppmärksammad för denna poetiska och vackra film då han skapade den i princip helt själv hemma på sin dator.

16:00 THE CHEF OF SOUTH POLAR
Regi: Shuichi Okita, 2009, 125min
Drama. Kocken Nishimura får arbete på den lilla japanska polarstationen Dome Fuji vid Sydpolen. Han ska ansvara för mathållningen för de åtta personer som arbetar där, var och en med sin egen speciella karaktär. Att laga mat i denna karga miljö med begränsade råvaror är inte lätt, men Nishimura gör sitt yttersta för att göra lyxiga rätter som hjälper till att hålla humöret uppe. Filmen är baserad på två självbiografiska böcker av Jun Nishimura.

Dagen avslutas med ytterligare en Japansk film, repertoarvisning klockan 19:00 Sådan far, sådan son – biljettpris 80kr för denna.

Lördag 22 feb 2014 Folkets bio

Arrangör: Folkets Bio Umeå
Mer info: http:/­/­folketsbioumea.se/­2014/­02/­japans-filmdag-222/­

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Japansk filmdag