Sön 8 Jun - sön 12 Okt 2014
Kinesisk konst

Right is Wrong

Utställningen Right is Wrong presenterar samtidskonstens explosionsartade framväxt i Kina. Med start i 70-talet och konstnärsgrupper som No Name och Stars, via händelserna på Himmelska fridens torg 1989, följer vi utvecklingen fram till dagens rika konstscen. Right is Wrong presenterar centrala verk av betydande konstnärer och en nutida kinesisk konsthistoria. Utställningen omfattar drygt 80 konstverk: måleri, fotografi, skulptur, video, installation och performance. Verken ingår i en av världens främsta samlingar av kinesisk samtidskonst; M+ Sigg Collection från M+, det stora museum för visuell kultur som just nu byggs i Hongkong för att öppnas i slutet av 2017.

Right is Wrong är en extremt koncentrerad nutida kinesisk konsthistoria berättad genom ett urval av nyckelverk. Den visar utvecklingen på den kinesiska konstscenen i relation till den politiska händelseutvecklingen i Kina. Den ger oss möjlighet att studera sambandet mellan konst och samhälle utifrån den specifika kinesiska nutidshistorien.

Right is Wrong är resultatet av ett samarbete mellan Bildmuseet Umeå universitet och M+, West Kowloon Cultural District, in Hongkong och utställningen har premiär under det Europeiska kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Utställningen har kuraterats av Pi Li, chefsintendent M+; Lars Nittve, museichef M+ samt Katarina Pierre museichef Bildmuseet i samarbete med Uli Sigg.

Välkommen till vernissage 8 juni

Sön 8 Jun - sön 12 Okt 2014 Bildmuseet

Arrangör: Bildmuseet
Mer info: http:/­/­www.bildmuseet.umu.se
Kontakt
info@bildmuseet.umu.se

Besöksinformation för Bildmuseet

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Right is Wrong