Sön 22 Jun - sön 17 Aug 2014
Utställning

Konsten seglar in II

Janika Norrgård-Löfqvist, måleri
Jyrki Portin, fotografi
Seppo Kalliokoski, skulptur och smide

Mia Malviniemi och hennes danskompani Malviniemi Company

Vernissage söndag 22 juni kl 13-15
Utställningen Konsten seglar in II invigs tillsammans med de deltagande konstnärerna och dansarna från Österbotten. Malviniemi Company visar dansföreställningen Morän, Dans på udden -spår i klippan. En videofilmning av vernissagedagens dansföreställning visas under resten av sommaren i båtmuseet.

Utställningarna är integrerade i båtmuseets samlingar av nötta, nedslipade föremål. Konstverken ger museets besökare en ny och annorlunda ingång till de samlade föremålen.

Till vernissagen åker du med färjan från Norrfjärdens färjeläge. Alltid gratis! Avgång på söndagar är kl 10.00. Tillbaka kl 17.00, 19.00. Överfarten tar 40 minuter.

Om projektet
Konsten seglar in II är en uppföljare till utställningen Konsten seglar in som anordnades på båtmuseet 2009. Precis som då är tanken att de utställda föremålen ska integreras i de befintliga utställningarna inomhus, eller utomhus på museigården. Målet med det nya projektet är att öka samarbetet med finländska konstnärer genom att erbjuda fem konstnärer/konsthantverkare från Österbotten en utställningsperiod på Holmöns båtmuseum under kulturhuvudstadsåret.

– Genom att öppna upp kontakterna mellan konstnärer i Västerbotten och Österbotten och arbeta över gränserna hoppas vi kunna öka intresset för vår gemensamma kustkultur, säger Annika Sandström, initiativtagare till projektet.

Föreningen Båtmuseets vänner tilldelades  Kulturskjutsen 2013 för att anordna utställningen på Holmöns båtmuseum under sommaren 2014. Tack vare bidraget fick de deltagande konstnärerna möjlighet att bekanta sig med Holmöns kultur och natur under några dagars vistelse på ön.

Sön 22 Jun - sön 17 Aug 2014 Holmöns båtmuseum

Arrangör: Båtmuseets vänner
Del av projekt: Konsten seglar in II
Mer info: http:/­/­www.holmonsbatmuseum.se
Kontakt
Under museets öppettid 22/6 - 17/8:
Holmöns båtmuseum 090 552 20

Övrig tid:
Annika Sandström
kadabradesign@icloud.com
070 67 48 840

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Konsten seglar in II