Lördag 1 Feb 2014 20:00 - 22:00
Rock

Kvelertak

Norska bärsärkarinstitutionen slår ned den 1 februari 2014. De redan frälsta vet precis vad det handlar om. De som ännu inte upptäckt Kvelertak har en fantastisk upplevelse framför sig. Kvelertak (”strypgrepp” på norska) kombinerar hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition.

Sedan bandet bildades 2006 har de byggt upp en trogen skara fans som alltid är hungriga på deras stökiga livespelningar. För att se Kvelertak live är en upplevelse i yttersta särklass. Det självbetitlade debutalbumet kom 2011 och sålde guld, utnämndes till Årets debutalbum av tyska Metal Hammer, Årets rockalbum av norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg dem till årets Metal-nykomling. Kerrang kallade dem ”det mest spännande nya bandet på den här planeten”, och sedan dess har kritikernas hyllningar fortsatt hagla.

Nu är de aktuella med nya albumet MEIR. Texterna är fortfarande på norska, och de tre gitarristerna utgör skolboksdefinitionen av ”loud”. Nu kommer Kvelertak till Umeå med sitt levande, nästintill brinnande förkroppsligande av rock and roll! Boka in lördag den 1 februari 2014 och kom till Gamla Slakteriet. (Obs! Ny spelplats)

Åk gratis till spelningen på Gamla Slakteriet med grön skyttelbuss från Vasaplan, hållplats A. Se busstider.

Evenemanget presenteras av Umeå Kulturförening Humlan tillsammans med House of Metal och Discouraged Records. Biljetter hittar du på www.tickster.com.

Foto: Vegard Haugland. Creative Commons: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) / Originalbilden beskuren.

Lördag 1 Feb 2014 20:00 - 22:00 Gamla slakteriet

Mer info: http:/­/­www.humlan.org/­

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Kvelertak