Lördag 22 Feb 2014 21:30 - 23:30
Skräckläsning

Ùlfhildur Dagsdóttir / Anders Fager

Úlfhildur Dagsdóttir – Dark Deeds
Skräckläsning med Úlfhildur Dagsdóttir. Den isländska litteraturen är rik på folktro. Landet befolkas av spöken och monster och en del av dem bor i Reykjavik. Dagsdóttir ger oss en inblick in i en värld av onda handlingar med högläsning som är en blandning av texter: sagor, folksagor och modern fiktion.
Úlfhildur Dagsdóttir är isländsk författare och skräckkännare med akademisk bakgrund. Hennes huvudområden är cyberkultur, visuell kultur, skräckfiktion och film. Hennes intresse går tillbaka till tidiga läsningar av isländsk folklore kombinerat med ungdomlig dyrkan vid slasher-skräckaltaret.

Ges på engelska.

Datum:
22 februari
Tid:
21.30

Anders Fager
Skräckläsning av författaren Anders Fager som tar med Horror & Art-publiken på en resa in i sitt alldeles egna speciella universum.
Anders Fager gjorde sin skönlitterära debut 2008 med novellsamlingen Svenska kulter. Han har med sin kombination av realism och ockultism skakat om sina läsare ordentligt då han lyckats hitta det mest skrämmande och kusliga i vår till synes gråa svenska vardag. Fager kommer under festivalen även att delta i ett samtal tillsammans med Rikard Lekander om fiktion och skräck, med den övergripande frågan: hur gör man för att skrämma sin publik?
Datum:
22 februari
Tid:
22.30

Gratis inträde med festivalpass.

Begränsat antal platser. För att garantera plats, maila till info@profilteatern.nu. Festivalpass köper du på Burmans Musik eller Biljettcentrum i Umeå för 100kr.

Evenemanget är en del av skräckfestivalen Horror & Art som arrangeras av Profilteatern i Umeå 14/2-28/3.

Lördag 22 Feb 2014 21:30 - 23:30 Profilteatern

Arrangör: Profilteatern
Del av projekt: Horror & Art
Mer info: http:/­/­horrorandart.se/­
Kontakt
www.horrorandart.se
2014@profilteatern.nu

Besöksinformation för Profilteatern

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Ùlfhildur Dagsdóttir / Anders Fager