Fre 31 Jan - sön 2 Feb 2014
Invigningshelgen

Lit City

Under invigningshelgen klär Lit City centrala Umeå i en unik ljusskrud. Ljusformgivarna Lumination of Sweden, som tidigare bl.a. gjort programmet för Umeå Höstljus, blickar in i framtiden genom att släcka ner och tända upp staden på ett sätt du inte tidigare sett.

I Lit City blir mörkret en medspelare. Rådhusesplanaden och centrum glöder med sin nya ljussättning. Byggnader och händelser ljussätts och genom allt skjuter en laserstråle över ditt huvud.

Självklart blir också ljuset i sig en källa till flera nya konstverk i stadens rum.

Design: Lumination of Sweden & Tobias Hallgren

Bakom Lit City ligger Lumination of Sweden, som formger stadens nya ljussättning tillsammans med Umeå kommun och Umeå2014. Lumination of Sweden är i dag verksamma på landets främsta scener och har ett enormt nätverk av erfarna och duktiga partner i Sverige och Europa.

Lumination of Sweden känner Umeås institutioner och konstnärer väl. De känner också staden väl efter att ha projektlett och gjort programmet för ljusfestivalen Umeå Höstljus 2013.

Tobias Hallgren är huvudsaklig ansvarig för Lit City hos Lumination of Sweden. Hallgren har en bakgrund som dansare och är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Rotterdamse Dansacademie, Holland. Därifrån gick han vidare till ljusdesign och grundade Lumination of Sweden.

Fredag 31 Jan 2014 14:00 - 02:00 Centrala Umeå
Lördag 1 Feb 2014 02:01 - 02:00 Centrala Umeå
Söndag 2 Feb 2014 02:01 - 16:00 Centrala Umeå

Arrangör: Umeå2014
Kontakt
Curator Tobias Hallgren
tobias@lumination.se

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Lit City