Lör 1 feb - fre 28 feb 2014
Fotoutställning

Livets steg

Överallt i världen markerar människan de avgörande tillfällen då hon går från ett skede i livet till ett annat med ceremonier. Under mer än sju år har fotografen Anders Ryman rest jorden runt för att dokumentera sådana riter.

Målet har varit att täcka alla bebodda världsdelar, alla stora världsreligioner, alla steg i livet – från födelse till död och spänna från det moderna till det traditionella.

Med projektet Livets steg har Anders sökt skildra både världens kulturella mångfald och det nära släktskapet mellan alla människor oavsett kulturell hemvist.

Anders Ryman är fotograf och skribent och hans bilder och reportage har publicerats i otaliga svenska och internationella tidskrifter, bland annat i Animan, GEO och nordiska National Geographic. Under 1980-talet bedrev han forskarstudier i kulturantropologi, vilket avspeglas i hans intresse för människor och kulturer.

Utställningen består av två delar – en belyst utomhusutställning som visas utanför Umeå stads kyrka och en inomhusdel som visa i kyrkan.

Kyrkans är öppen vardagar 10-16, lördagar 12-18 och söndagar 9-14.

Lör 1 feb - fre 28 feb 2014 Umeå stads kyrka

Arrangör: Svenska kyrkan i Umeå och Sensus
Del av projekt: Kultur i kyrkan 2014
Mer info: http:/­/­www.livetssteg.se/­

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Livets steg