Onsdag 9 apr 2014 18:00 - 21:00
Gunnar Westrin och Christer Borg

Älvafton

Nu ska vattenkraften miljöanpassas!

Vi lyssnar inledningsvis på Älvräddarnas ordförande Christer Borg. I snart 100 år har vattenkraften haft gräddfil i lagstiftningen. Nu är det på väg att ändras, förslag finns från en utredning att ändra lagarna så att vattenkraften äntligen måste tänka på miljön i och kring älvar och andra vattendrag.

Hur ska det gå till och hur kommer det att se ut i Umeälven och på andra ställen i framtiden? Vad innebär detta för naturnjutare och sportfiskare? Lyssna på Älvräddarnas ordförande Christer Borg och låt dig inspireras inför en ljusnande framtid för våra vatten.

www.youtube.com/watch?v=dklSiS7QpE4

www.alvraddarna.se/

Vattendragen i våra skogar är viktiga för djurliv och människor! Länsstyrelsen Västerbotten ger en kort information kring projektet ”Friskare Skogsvatten” som framför allt går ut på att hjälpa Västerbottens Skogsägare att förbättra vattenmiljöerna i skog & mark!

www.friskareskogsvatten.se

Senare under kvällen tar Gunnar Westrin från Råneå över! Han har gjort sig känd som en av landets mest lästa fiskeboksförfattare och uppskattad föreläsare. Han har rest många varv runt jorden och fiskat i de mest avlägsna drömvatten. Han menar att öringen är en av våra viktigaste skogsorganismer. Eftersom öringen är en hotad art måste vi framför allt värna om våra bäckar. Nya faror lurar bakom knuten, som fellagda vägtrummor, avverkningar av gammal fjällskog, idéer om fortsatt vattenkraftutbyggnad och det allt större hotet från gruvindustrin. .

Författaren och globetrottern Gunnar Westrin kommer att avhålla sin föreläsning kallad ”Öringen i mitt liv”, denna kväll! En livets historia som inte kommer att lämna någon oberörd

Missa inte chansen att höra en föreläsare som gjort sig känd som en livfull betraktare av svenskt och internationellt sportfiske och intressanta miljöer.

www.westrin.se/

Inträde: 100 kronor, endast kontant betalning. Ungdomar gratis. Fikaförsäljning & utlottning av presentkort och fiskeprylar i pausen!

Medarrangörer/finansiärer är Tranås Energi, Riksbyggen, SJ Norrlands Tåg, Normark Scandinavia, Nya Konditoriet Umeå, Ersboda Folkets Hus samt Länsstyrelsen Västerbotten.

(Bilden på Gunnar tagen av Henrik Bonnevier. Christers foto taget av Magnus Ström.)

Onsdag 9 apr 2014 18:00 - 21:00 Ersboda folkets hus

Arrangör: Tomas Nyström
Kontakt
0730-410086
nystrom.tomas@gmail.com

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Älvafton