Tisdag 7 okt 2014 18:30 - 20:00
Föreläsning

Ma Yansong om Shanshui City

Välkommen att lyssna på den kinesiska arkitekten Ma Yansong från MAD Architects i Beijing. Under rubriken Shanshui City, a design concept of MAD Architects berättar han om några av MADs storskaliga arkitekturprojekt och om deras strävan att skapa ultramoderna stadsmiljöer anpassade till en traditionell kinesisk filosofi om andlig harmoni mellan människa och natur.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Arkitekthögskolan, Umeå universitet och är en del av Bildmuseets program i anslutning till utställningen Right is Wrong / Fyra decennier av kinesisk konst från M+Sigg Collection.

Nanjing Zendai Himalayas Center
Ett av MAD Architects storskaliga projekt är Nanjing Zendai Himalayas Center som ska stå klart 2017 på en yta av 560.000 kvadratmeter.

Den historiska staden Nanjing karaktäriseras av ett rikt kulturarv men samtidigt också av hög modernisering, och dessa båda motiv återfinns i MADs anslående arkitektur.

Bergsliknande torn, glas som flyter som vattenfall – här skapas och integreras kontemplativa ytor i miljöer som möter det moderna livets materiella krav. I mitten finns en byliknande samling av låga byggnader, sammanbundna av gångbroar och invävda i landskapet.

Föreläsningen är på engelska. Fri entré.

Tisdag 7 okt 2014 18:30 - 20:00 Bildmuseet

Arrangör: Bildmuseet
Mer info: http:/­/­www.bildmuseet.umu.se
Kontakt
info@bildmuseet.umu.se
090-786 7400

Besöksinformation för Bildmuseet

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Ma Yansong om Shanshui City