Mån 24 Nov - ons 26 Nov 2014
Lunchteater

Man tål ju inte vad som helst

Möt grannarna Bengt och Roland, deras familjer och andra invånare i byn Långledan i denna berättarföreställning med Stig Östman.

Det börjar med att liten griskulting springer över en väg. Och sen en till och sen fyra till. Men hur många var dom egentligen? Och hur stora? Tjöt dom av glädje över sin plötsliga frihet, eller rultade dom fram i tystnad? Bar verkligen en av kultingarna sin lillasyster på ryggen? Fick en annan plötsligt vingar och flög bort över åkrarna?

Tja, det beror på vem du frågar. Ty så förunderligt är vi människor beskaffade att det som är sant för den ene behöver inte vara sant för den andre…

Så vad hände egentligen den där dagen då några griskultingar sprang över en väg och Bengt och Roland blev ovänner för livet?

Se Stig Östman kasta sig ut och ge liv och röst till femton olika karaktärer, allt i syfte att försöka förklara varför två till synes goda grannar började avsky varandra. Missförstånd? Otur? Illvilja? Eller är det helt enkelt så att man inte tål vadsomhelst?

Pressklipp:
”Man tål ju inte vad som helst” rymmer en stillsam, bubblande umor som ofta slår över i det dråpliga och leder till riktigt rejäla skratt. Publiken har ”märkunderligt” roligt, för att låna ett innovativt adjektiv ur Martin Lindbergs text, när grannfejdens huvudpersoner och Långledans övriga persongalleri målas upp för våra öron och det inre ögat.”
– Malin Palmqvist, Länstidningen Östersund

”Stig har gjort enmansföreställningar i 20-talet år, inklusive flera texter av Torgny Lindgren. Denna gång hanterar han ett fyndigt manus av Martin Lindberg, som efterhand tar ut svängarna rejält, men aldrig går under några lågvattenmärken, även om många figurer är dråpliga. Historien kommer att gå hem som smör på länets bygdegårdar – och även i stan lockar den fram hysteriska skratt. Lindbergs manus är dråpligt med eftertänksamma bottnar och Stig Östman behärskar spelstilen. Man tvekar aldrig om vilka av de 15 karaktärerna han gestaltar, vilket i sig är en prestation. Bruksteater med mening och värme. Det är en gåva att vårda ömt.” – Tomas Larsson, Östersundsposten

Produktion
Skådespelare: Stig Östman
Manus och regi: Martin Lindberg
I samarbete med Estrad Norr
Längd: ca 1 tim
Serveringen startar kl 11:30.
Måndag 24 nov hålls ett eftersamtal i direkt anslutning till föreställningen.

Medarrangörer: Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Måndag 24 Nov 2014 12:00 - 13:00 Studion, Umeå folkets hus
Tisdag 25 Nov 2014 12:00 - 13:00 Studion, Umeå folkets hus
Onsdag 26 Nov 2014 12:00 - 13:00 Studion, Umeå folkets hus

Arrangör: Västerbottensteatern
Mer info: http:/­/­www.vasterbottensteatern.se
Kontakt
Jenny Lindberg
jenny.lindberg@vasterbottensteatern.se
090-13 51 31
070-569 56 30

Besöksinformation för Studion, Umeå folkets hus

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Man tål ju inte vad som helst