Onsdag 12 Mar 2014 19:00 - 23:59
Norrdans

Middle of Nowhere

Framtiden är här. Det är dags för nya spännande upplevelser. Denna annorlunda dansupplevelse kittlar alla sinnen – en föreställning full av rörelse, ljud, lukter och texturer i en vibrerande atmosfär!

Norrdans lämnar det trygga scenrummet och tar dansen närmare publiken. En intim och personlig upplevelse i ett rum som är skapat specifikt för just den här föreställningen. Publiken och dansarna omfamnas av råa material, vardagsföremål, snygga kostymer och häftiga överraskningar. En annorlunda dansupplevelse utlovas!

Det konstnärliga teamet består av koreografen Fernando Melo och konstnären Patrick Kinmonth.

Som koreograf reflekterar Fernando Melo över den komplexa uppgörelsen mellan dansare och publik, där varje individ aktivt tolkar händelserna. Han skapar alltid visuella föreställningar med ett flödande rörelsespråk och fängslande budskap och hans publik är van att bli bortskämd.

Fernando Melo är anställd vid GöteborgsOperans Danskompani sedan 2004 och har medverkat i en rad dansverk av välkända koreografer. Som koreograf har Fernando skapat verk för bl a GöteborgsOperans Danskompani, Ballet der Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Luna Negra Dance Theatre i Chicago och Introdans i Arnhem. 2006 var han med och startade Rumpus Room Dance Company i Göteborg.

Patrick Kinmonth verkar som skribent, arkitekt, curator, regissör, creative director och designer av kostym och scenografi. En sann konstnär som använder sin kreativa begåvning på många olika sätt och är efterfrågad inom flera olika branscher. Han har både regisserat och designat scenografi och kostym för många operaföreställningar och även skapat scenografi för dansföreställningar, bl.a. för Scottish Ballet och Royal Ballet i London. I modevärlden är han känd för att ha designat såväl butiker (senast Missonis butik i Los Angeles) som visningar och shower, bland annat den magnifika utställningen av modeskaparen Valentinos 45-årsjubileum i Rom.

Introduktion i Baren 30 min innan föreställning.

Koreografi Fernando Melo
Kostym & Scenografi Patrick Kinmonth
Ljusdesigner Peter Lundin
Medverkande Norrdans (9 dansare)

Onsdag 12 Mar 2014 19:00 - 23:59 NorrlandsOperan

Arrangör: NorrlandsOperan
Mer info: http:/­/­www.norrlandsoperan.se/­sve/­evenemang/­0312-middle-of-nowhere/­5811
Kontakt
http://www.norrlandsoperan.se/sve

Besöksinformation för NorrlandsOperan

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Middle of Nowhere