Fre 2 Maj - sön 27 Jul 2014
Gästutställning

Mixtape - A Kasitonni & M Stereo

Vad är det som binder ihop Whitney Houston och Axl Rose, Girl Power- och Heavymetal-loggorna samt glansiga musikinstrument gjorda av papp? Denna udda kombination utgör Mixtape, en utställning av Maria Stereo och Anssi Kasitonni, som visas i Gitarrmuseets gästutställningslokaler under sommaren 2014.

Musiken i alla dess former spelar en central roll i Anssi Kasitonnis och Maria Stereos konst. Det mångsidiga konstnärsparet inspireras sig både av musiken i sig och kulturen kring den. I Mixtape, som visas i museets gästutställningslokaler, möter man en läcker mix av konstverk inspirerade av musiken och museets samlingar. Besökaren stiger in i världen som är en hyllning till pop- och rockkulturen, där olika genrer såväl i musiken som i bildkonsten blandas på ett intressant och även humoristiskt sätt. Karakteristiskt för verken i Mixtape är att de samtidigt är lekfulla och glädjespridande men ger också en djupare syn på musikkulturen och skapandet av musik: hur känns musiken? Hurdana minnen väcks och skapas av musiken? Hurdan roll har musiken och fankulturen i identitetsbyggandet?

Anssi Kasitonni (1978) och Maria Stereo (1979) bor och arbetar i Sahalahti i Finland. Kasitonni utexaminerades 2003 från Konstakademin i Lahtis och år 2011 vann han Finlands mest prestigefyllda konstpris Ars Fennica. Kasitonnis verk har visats i gallerier och museer både i Finland och utomlands. Maria Stereo utexaminerades 2011 från Konstakademin i Tammerfors och hennes verk har visats i gallerier och museer i Finland. Tillsammans publicerar paret också ett nytt album under namnet Stereo 8000 i slutet av februari och bandet uppträder på Scharinska i samband med vernissagen den 2 maj.

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta Finlandsinstitutets kulturproducent Raila Tapio, raila.tapio@finlandsinstitutet.se, 08-545 212 03.

Öppettider

Fre 2 Maj - sön 27 Jul 2014 Guitars

Arrangör: Finlandsinstitutet
Del av projekt: Guitars - The Museum
Mer info: http:/­/­www.guitarsthemuseum.com
Kontakt
Raila Tapio, kulturproducent
raila.tapio@finlandsinstitutet.se
08 545 212 03

Besöksinformation för Guitars

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Mixtape - A Kasitonni & M Stereo