Fre 5 dec - lör 6 dec 2014
Konsert

Musik från stunder då livet var som allra bäst

Konserten som speglar norrlänningens själ – kanske med just din önskelåt?

Vad gör oss som bor i Norrland lyckliga? I decembermörkret erbjuds tre konserter som bygger på ett urval av mer än 300 bidrag med melodier som speglar norrlänningens själ, som ger lyckokänsla och som skapar betydelse i människors liv.

I januari i år gick frågan ut till allmänheten – ”Vilken melodi gör dig lyckligast?” . Människor i alla åldrar och med olika bakgrunder har skickat in sina önskningar och också berättat varför just den musiken betyder så mycket. Tillsammans med ett urval av melodierna framförs en annorlunda konsert som kommer att beröra och inspirera.

Musiken framförs av Norrlandsoperans Symfoniorkester tillsammans med barn och ungdomar från Umeå Musikskola – musikprojektet El Sistema, instrumentalister och kören Alla Kan. Till sin hjälp har de gästartisterna Daniel Lindström, Malin Jonsson, Anders Lundström, Mats Kyrö och Lovisa Jakobsson. Dirigent är Marit Strindlund från Folkoperan.  Det bjuds musik av alla genrer och allt är specialarrangerat för detta tillfälle. Umeå Musikskola är initiativtagare och arrangör av konserten. Den framförs med stöd av Kulturhuvudstadsåret Umeå 2014 där Musikskolan vill synliggöra att:

  • Musik ger själen vingar och alla har rätt att flyga fritt i den musikaliska himlen
  • Musikens språk är gränslöst och kan förena människor över alla möjliga gränser som skapats
  • Om fler får möjlighet att lära sig spela så skapas större samhörighet och större möjligheter till att sprida lycka och utveckling för dem som spelar och för dem som lyssnar!
Fredag 5 dec 2014 18:00 - 19:15 NorrlandsOperan
Lördag 6 dec 2014 15:00 - 16:15 NorrlandsOperan
Lördag 6 dec 2014 18:00 - 19:15 NorrlandsOperan

Arrangör: Umeå Musikskola
Del av projekt: El Sistema Umeå
Mer info: http:/­/­www.facebook.com/­minmelodi2014
Kontakt
Agneta Högstadius
Producent Musikskolan
090-16 59 97
070-520 59 97
agneta.hogstadius@umea.se

Besöksinformation för NorrlandsOperan

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Musik från stunder då livet var som allra bäst