Onsdag 29 Jan 2014 10:00 - 12:50
Konstnärlig workshop + konsert

Musik i Oordning med Klas Nevrin Trio

Kl. 10:00 – 12:00 Workshop

Kl. 12:10 – 12:50 Konsert

Nu kommer Klas Nevrin Trio till Kultur på campus med workshoppen ”Musik i oordning”. Med denna workshop vill de väcka intresse för improvisationens många olika möjligheter och former! Genom muntliga presentationer, filmsekvenser och musikaliska framföranden visas hur improvisation kan vara en stor tillgång för kreativa processer, samtidigt kan den också skapa en gemensam plattform för utövare inom olika konstarter att mötas och inspireras av varandra. För att detta ska ske behöver en del uppfattningar om improvisation både nyanseras och avdramatiseras!

”Vi börjar med att visa en film om hur improvisation används inom olika konstarter och sedan diskuterar vi. Mycket bygger på frågor som trion diskuterar med deltagarna i workshopen, med publiken i konsertsalen och sinsemellan med varandra förklarar Klas Nevrin.”

Workshopen bygger främst på Nevrins undervisning och forskning i improvisation vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Den moderna forskningen om kreativitet menar att ett lekfullt prövande och icke-dömande förhållningssätt utvecklar flera förmågor som är viktiga i konstnärliga sammanhang: från lustfylldhet och närvaro till teknisk skicklighet och anpassningsbarhet.

Workshoppen är precis som konserten öppen för alla.

Klas Nevrin Trio

I samarbete med Institutionen för estetiska ämnen.

Varmt välkomna!

Onsdag 29 Jan 2014 10:00 - 12:50 Aula Nordica

Arrangör: Kultur på campus
Del av projekt: Kultur på campus
Mer info: http:/­/­www.umu.se/­om-universitetet/­aktuellt/­kpc/­
Kontakt
Martin Gustafson
martin.gustafson@umu.se
070-314 58 50

Besöksinformation för Aula Nordica

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Musik i Oordning med Klas Nevrin Trio