Torsdag 13 Nov 2014 12:10 - 12:50

Peter von Poehl

Peter von Poehl är de förföriska popmelodiernas mästare. Hans musik är sofistikerat självklar, vemodig, men också varm och hoppfull. Den tidigare malmöbon är sedan länge hemmastadd i Frankrike där han nått stora framgångar, både med sina egna skivor och med de filmer som han skrivit musik till.

Just nu är Peter trippelt aktuell i Sverige genom dansföreställningen Waves som snart har urpremiär på NorrlandsOperan, Sverigelanseringen av hans album Big Issues Printed Small och filmmusiken till Alain Choquarts film Lady Grey. Som kuriosa kan vi också nämna att hans svärfar, Patrick Modiano, nyligen fick nobelpriset i litteratur!

Dansföreställningen Waves har urpremiär fredag 21 november och visas även lördag 22 november. Bakom verket står det franska koreografparet Héla Fattoumi och Éric Lamoureux. Peter von Poehl har specialskrivit musiken med orkestrering av Martin Hederos (som också medverkade på Big Issues Printed Small). I föreställningen kommer han själv att spela gitarr och sjunga på scenen, med hela NorrlandsOperans Symfoniorkester i orkesterdiket.

Under denna lunch får vi höra musik från det senaste albumet med ackompanjemang av cellisten Zach Miskin. NorrlandsOperan kommer att finnas på plats för att tävla ut några Waves-biljetter bland besökarna.

Läs mer:

Waves

Peter von Poehl

I samarbete med NorrlandsOperan och filmfestivalen UEFF.

Torsdag 13 Nov 2014 12:10 - 12:50 Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

Arrangör: Kultur på campus
Del av projekt: Kultur på campus
Mer info: http:/­/­www.umu.se/­om-universitetet/­aktuellt/­kpc/­

Besöksinformation för Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Peter von Poehl