Tis 11 Mar - fre 28 Mar 2014
Vem är ett monster?

Projekt Monstru

I Projekt Monstru får besökaren kliva in i ett övergivet arkivrum. Här ställs frågan: vem är egentligen ett monster?
I det arkiverade materialet på sex monitorer finns smygfilmade samtal och möten men också bandade förhör. Vi ser spåren av en kartläggningsverksamhet bedrivet av Sektionerna, spår av experiment och tortyr. Besökaren i arkivrummet måste själv bilda sig en uppfattning. Kanske finns sanningen bakom organisationens plötsliga slut någonstans. Det nedtecknade och i många fall censurerade materialet berättar om en byråkratisk organisation som fick ett abrupt slut och som undkommit all insyn. Vad för sorts organisation var Sektionerna, och vilka var exemplaren, som de under så lång tid bekämpade? Vilka var egentligen monstren?

Kirinaja, som ligger bakom Projekt Monstru, är en produktionsplattform för Text och Teater, Sanning och Saga, och drivs av skådespelaren och dramatikern Henrik Ståhl. Projekt Monstru drivs också som ett projekt på instagram under @kirinaja.

Gratis inträde.

Datum:
11-28 mars. Projekt Monstru kan ses i samband med Horror & Art-föreställningarna 11-15, 21, 24-28 mars. Profilteatern är öppen från 18:00 dessa dagar och en timme efter föreställningens slut.

Evenemanget är en del av skräckfestivalen Horror & Art som arrangeras av Profilteatern i Umeå 14/2-28/3.

Tis 11 Mar - fre 28 Mar 2014 Profilteatern

Arrangör: Profilteatern
Del av projekt: Horror & Art
Mer info: http:/­/­horrorandart.se/­
Kontakt
www.horrorandart.se
2014@profilteatern.nu

Besöksinformation för Profilteatern

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Projekt Monstru