Onsdag 22 okt 2014 10:00 - 16:00
PRO Västerbottens län

Seniormässan i Umeå

En inspirerande mässa med brett program; föredrag, seminarier, uppvisningar, underhållning, tävlingar och kringaktiviteter. Utställarna ska presentera olika aspekter av hälsa, friskvård, äldreomsorg, resor, hobby, fritid, hjälpmedel, mat och kultur. Mässan ska också visa att Umeå kan ta emot en äldre och växande befolkning.

Arrangören PRO Västerbottens län tänker samarbeta med andra organisationer i Sverige, Finland, Norge och andra länder för att locka besökare till mässan.

Seniorer blir allt nyfikna

Och får egen mässa.

 

Att dagens senior är en intressant och viktig målgrupp står helt klart när det närmar sig Seniormässan på Nolia i Umeå den 22 oktober.  Mässan har sedan starten 2012 blivit ett viktigt och eftertraktat event för företagare att visa upp sig mot länets seniorer och intresset för att ställa ut på årets Seniormässa har varit större än någonsin.

-Trots att det återstår åtskilliga veckor är vi glatt överraskade av det stora intresset för vår mässa, säger arrangören PRO Västerbotten.

Under mässan kommer det att presenteras ett stort utbud av vad man som senior kan uppleva, göra, resa till, köpa och få reda på inom olika verksamheter. Möjligheter ges att prova-på, ställa frågor och få svar.

Det blir modevisning, intressanta seminarier med en speciell avdelning där givetvis matnyttigt för seniorer finns. Resor, hälsa, mat & vin, äldrefrågor, politik, juridik, mode mm. Tävling med exklusiva priser.

– Nyfikenheten hos seniorer är enormt och äldre blir allt mer aktiva och vill veta och siktar framåt, säger PRO.

Seminarieidéer till PRO Seniormässa 22/10 2014

ABF ansvarar för planering och genomförande av samtliga seminarium. Vi tänker oss att arbeta på två fronter: dels i den stora seminarielokalen, Parkettsalen som tar 300 deltagare, och dels mindre seminarier i ABF montern, mer riktat till de som passerar. Biljetter till seminarierna i Parkettsalen hämtas i ABFs monter

Parkettsalen:

Bostadspolitik
Ansvarig arrangör: PRO Riks
Medverkan: Johanna Hållén?

Äldreomsorg
Ansvarig arrangör: ABF förbundet
Medverkan:  Har inget namn men enligt förbundet är allt klart.

Läsfrämjande
Ansvarig arrangör: ABF Västerbotten
Medverkan:  Ej färdigt diskussion är påbörjat med Umeå kommun.

Skrivfrämjande
Ansvarig arrangör:
ABF Västerbotten
Medverkan:  Påbörjat arbete.

I ABFs monter:

Anita Salomonsson – Ett seminarium i samverkan med Din Bok, Umeå

Äldres ekonomi –

Om Lars Widding – Ett seminarium i samverkan med Din Bok, Umeå

Lokalt dansband brukar gärna vara med och kan eventuellt placeras i närheten av vår servering och ge ju lite skön bakgrundsmusik.

Entré: 50:-

Onsdag 22 okt 2014 10:00 - 16:00 Nolia

Arrangör: PRO Västerbottens län
Mer info: http:/­/­www.pro.se/­vasterbottens-lan
Kontakt
Cindy Andersson
vasterbotten.pro@telia.com
090-178622
Lars Wallmark
070-5591148
lars@forcemark.se

Besöksinformation för Nolia

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Seniormässan i Umeå