Lör 18 Maj - sön 13 Okt 2013
Tecknat

Serier från norr

Serier är både bildkonst och litterär text. Idag görs serier i många olika genrer – självbiografiska, dokumentära, journalistiska och fiktiva berättelser där bilderna är lika viktiga som texten.

Serier från norr presenterar åtta serietecknare med olika bild- och berättarstilar som gör serier för vuxna. De har alla anknytning till norra Sverige och i några av utställningens verk finns det norrländska med.

De serietecknare som medverkar är
Max Andersson, Gerd Aurell, René Engström, Anneli Furmark, Armita Ghazinezam, Joanna Hellgren, Mats Jonsson och Sofia Karlström. Under utställningsperioden ges workshopar, föreläsningar och pedagogisk verksamhet för att inspirera till eget serieberättande.

Serier från norr är producerad av Bildmuseet i samarbete med Skellefteå konsthall och tecknaren Jonas Lidström Isegrim.

Vernissage lördag 18 maj klockan 19:00
De flesta av serietecknarna kommer att finnas på plats vid vernissagen och signerar sina böcker under kvällen. Konstnären Gerd Aurell, som också medverkar i utställningen, framför performancen Good Breathing tillsammans med flöjtisten Karin Aurell.

Delar av utställningen vandrar vidare
En mindre vandringsversion av utställningen Serier från norr kommer att turnera i Västerbottens län från och med november 2013. Även till vandringsutställningen erbjuds konstpedagogisk handledning och workshops.

Bilden: Sofia Karlström, ur serieboken Doggie, 2011

Lör 18 Maj - sön 13 Okt 2013 Bildmuseet

Arrangör: Bildmuseet i samarbete med Skellefteå konsthall och tecknaren Jonas Lidström Isegrim
Del av projekt: Serieantologi 2014

Besöksinformation för Bildmuseet

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Serier från norr