Fredag 14 mar 2014 09:15 - 10:45
Ny bok om Embla

Släppfest

Tänk att det finns en ny bok om Embla!

Mamman läser ännu en bok, men Embla kan ändå inte somna. Kroppen bara vägrar, totalt. Det känns som om ingen ser Embla. Som om hon bara var en liten prick i kosmos. Tänk om ingen annan finns som hon finns? Tänk om hon är alldeles ensam?

Majken Pollack (text) och Sara Lundberg (bild) skapade tillsammans bilderboken ”Emblas universum” som gavs ut på Alvina förlag 2010. Nu kommer äntligen en ny bok om Embla! I ”Embla mitt i kosmos” ryms vardagen sida vid sida med de stora frågorna: att vi alla på sätt och vis är ensamma, men att vi samtidigt hör ihop. Att vi kan välja själva. Och att vi kan finna tröst när vi verkligen ser varandra.

Kom och fira den nya boken om Embla tillsammans med oss! Lyssna på Majken Pollack och Sara Lundberg när de läser ”Embla mitt i kosmos” och svarar på frågor om hur de gjort böckerna om Embla. Tillsammans besöker vi Emblas värld. Och fikar litegrann förstås! Välkomna!

Programmet vänder sig till alla som är intresserade av bilderböcker. Hedersgäster är alla femåringar som har lärt känna första boken om Embla, ”Emblas universum”, i projektet Give me five.

OBS! Antalet platser är begränsat. Anmälan krävs för barngrupper. Först till kvarn gäller, grupper som arbetat/arbetar med Emblas universum har företräde. Anmäl här: lansbiblioteket@regionvasterbotten.se

Fotograf: Snezana Vucetic Bohm

 

 

Fredag 14 mar 2014 09:15 - 10:45 Umeå folkets hus

Arrangör: Alvina förlag, Länsbiblioteket i Västerbotten, Umeå kommun och Umeå 2014
Del av projekt: Give me five, Umeå
Kontakt
Gunilla Brinck
lansbiblioteket@regionvasterbotten.se
Tel: 090-16 37 17
Mobil: 070-327 67 77

Besöksinformation för Umeå folkets hus

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Släppfest