Fre 21 Feb - sön 23 Feb 2014
Hantverk

Stick 2014

Föreningen StickArr arrangerar ett stickläger med seminarier, föreläsningar och workshops för cirka 100 deltagare. Lägret ska vara en plats där människor som är intresserade av hantverk som stickning, virkning och spånad skall kunna träffas och umgås, utbyta idéer och lära sig av varandra.

– Vi hoppas att detta evenemang ska utmynna i en återkommande stickfestival, med fokus på stickning från olika länder. Vi vill sätta Umeå på kartan som en modern slöjdande stad och Västerbotten som ett modernt slöjdande län, säger Sara Kalucza från StickArr.

Lägret ska innehålla seminarier, föreläsningar och workshops där deltagarna får möjlighet att lära sig nya tekniker och användbara knep. Bland annat blir det föreläsningar om stickning i den moderna tidsåldern och om hur man sänder podcast, samt estnisk spetsstickning och vantstickning.

– Vi har anmälda deltagare från de nordiska länderna men vi hoppas kunna öka vår mångfald ytterligare genom att kunna erbjuda friplatser till inbjudna utomnordiskt födda gäster. Vi kommer även erbjuda workshops i att sticka med engelska mönster och hur man kan delta i den internationella stickgemenskapen genom det nätmötesplatsen Ravelry, säger Sara Kalucza.

Foto: Pyttan14. Creative Commons: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0) / Beskuren.

Fre 21 Feb - sön 23 Feb 2014 Västerbacken hotell & konference

Arrangör: Stickarr
Kontakt
Sara Kalucza
073-614 02 48
sara.kalucza@gmail.com

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Stick 2014