Lördag 15 feb 2014 20:00 - 21:00
Gudstjänst

Störst av allt är...

Ja, vilka är de stora, viktiga frågorna för en ung människa idag?

Gudstjänster finns i många former, och temagudstjänster är inget nytt i kyrkan. Det som kommer att skilja den här gudstjänsten från alla andra, är hur temat bestäms och hur gudstjänsten genomförs. Av, med och för ungdomar.

En grupp ungdomar, en lördag och en gudstjänst utgör grunden. Ungdomarna har valt det tema som berör dem, och som de vill uttrycka och förmedla på sitt sätt. Allt planeras och genomförs sedan av ungdomar, för ungdomar och för alla andra som också upplever att livet och gudstjänster är viktigt och något man bör ta på allvar.

– Vi kommer finnas där för att stödja ungdomarna i deras planer. Om de till exempel vill lyfta in annan musik i gudstjänsten, ta upp ämnen som sysselsätter och upptar deras intressen idag och låta uttrycken komma fram i musik, bild, dans, film. Allt kommer sedan att genomföras på en lördag i anslutning till Alla hjärtans dag som för ungdomar är som en riktig, viktig högtid då man tänker på hur man är mot varandra och uppmärksammar varandra. Det kan vi visa i kyrkan också, säger Johan Wållberg, Hörnefors församling och en av tre ansvariga för aktiviteteten.

Lördag 15 feb 2014 20:00 - 21:00 Umeå stads kyrka

Arrangör: Svenska kyrkan i Umeå
Del av projekt: Kultur i kyrkan 2014
Mer info: http:/­/­svenskakyrkan.se/­umea/­storst-av-allt
Kontakt
Johan Wållberg, ungdomsledare Hörnefors församling, johan.wallberg@svenskakyrkan.se
Stina Dahlgren, präst i Tegs kyrka, stina.dahlgren@svenskakyrkan.se

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Störst av allt är...