Lör 26 Apr - fre 23 Maj 2014
Soloutställning

Tatjana Valsang "Light Paint"

TATJANA VALSANG LIGHT PAINT
Vernissage lördag 26 april kl 14-16

Galleri Andersson/Sandström är stolta över att få presentera Tatjana Valsang för den Skandinaviska konstscenen. Light Paint är konstnärens premiär i Sverige och hennes första separatutställning med galleriet. Valsangs abstrakta måleri på stora dukar visar på ett komplext samspel mellan färg, form och komposition. Dynamiken och det lätta anslaget i tavlorna förmedlar en känsla av viktlöshet. Framför målningarna badar betraktaren i ljus.

Efter att ha avslutat sina studier vid Kunstakademie Düsseldorf, arbetade Tatjana Valsang under en längre period för sig själv. I undersökandet av specifika aspekter av sitt arbete och genom drivkraften att ständigt experimentera med måleriet har hon samlat idéer och erfarenheter. Över tid har hon utvecklat en egen teknik, ett eget språk, där särpräglade penseldrag, koreograferade rörelser och gester blivit essentiellt.

Färgen appliceras i tunna skikt på dukarna, och konstnärens teknik att måla ”vått i vått” gör att färgerna blandas och nya former synliggörs medan andra bleknar bort. Kronologin av hennes arbetsprocess blir synlig i formationer av överlappande och genomskinliga lager av färg.

“Paint is for me not only important as color but also as a substance. It gives me the possibility to use natural laws and universal principles that determine my colors, forms, structures and compositions. I see my paintings as natural phenomena.“ – Tatjana Valsang

Det är ett omfattande och förvånansvärt fulländat måleri som Valsang över tid byggt upp, och som nu presenteras i ett antal större målningar på galleriet. Genom sitt engagemang och lusten för nya upptäckter inom sitt konstnärskap har Valsang lärt sig bemästra vad som vid första anblick kan verka format av slumpen.

Tatjana Valsang (född 1963 i St. Tönis, Tyskland) bor och verkar i Wuppertal, Tyskland men har även en ateljé på Tjörn i Sverige. Light Paint är Tatjana Valsangs första utställning med Galleri Andersson/Sandström.

Bilden: Tatjana Valsang, Zagora, 2014, Acrylic on Canvas.

Lör 26 Apr - fre 23 Maj 2014 Galleri Andersson/Sandström

Arrangör: Galler Andersson/Sandström
Mer info: http:/­/­www.gsa.se
Kontakt
+46 (0)90 14 49 90
Öppettider:
Tisdag – Torsdag kl 12-17
Fredag kl 12-16

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Tatjana Valsang "Light Paint"