Mån 17 Nov - tor 18 Dec 2014

The Art of ReCreation in Sweden/Austria 2014

En utställning om österrikisk och svensk samtida hotellarkitektur. 20 hotell respektive fritidsanläggningar porträtteras. Utställningen har tagits fram av Projektet är ett samarbete mellan Avdelningen för Arkitekturteori på Wiens Tekniska universitet, Soma Architecture och Svenska Ambassaden i Wien. För utställningen i Umeå tillkommer även Österrikes Ambassad i Stockholm som projektpartner. Utställningen fokuserar på nyskapande hotellarkitektur i Österrike och Sverige som tar särskild hänsyn till geografin, fritidsmöjligheterna och naturen. Den speglar dessutom mångfalden i tolkningen av begreppet fritid i de två länderna Sverige och Österrike som har delvis liknande geografiska förutsättningar.

10 svenska och 10 österrikiska projekt valdes ut av en internationell jury med renommerade arkitekter. Bland de svenska hotellen återfinns Treehotel, Icehotel, Fabriken Furillen, Copperhill Mountain Lodge. I samband med utställningen publiceras en tysk- och engelskspråkig katalog som presenterar alla utvalda hotell samt artiklar om trender i hotellarkitektur i Österrike och Sverige.

Läs mer om projektet (PDF)

Utställningen på Arkitekturhägskolan öppnar den 17 november klockan 19.00. Den invigs av Österrikes ambassadråd Marieke Zimburg, Univ. Prof. Dr. Dörte Kuhlmann och Ana-Maria Simionovici (kurator).

Bilden: Tree Hotel, The Blue Cone, Sandelsandberg Arkitekter, Harads SE, Copyright Fredrik Broman Human

Mån 17 Nov - tor 18 Dec 2014 Arkitekthögskolan

Arrangör: Österreichische Botschaft Stockholm
Mer info: http:/­/­taorc2014.tumblr.com/­
Kontakt
Claudia Köck
08-665 17 84
claudia.koeck@bmeia.gv.at

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | The Art of ReCreation in Sweden/Austria 2014