Onsdag 20 Feb 2013 10:00 - 14:00
Öppen visning/ Interaktivt instrument

The Voice Harvester

Välkommen till visning av instrumentet The Voice Harvester och ett möte med kompositören och skaparen av instrumentet Anders Lind, onsdag 20 februari, mellan kl 10.00-14.00 i Ljusgården, Lärarhögskolan, Umeå universitet.

The Voice Harvester bjuder in Umeås befolkning till kreativ lek!

– Använd din röst för att skapa intressanta mönster i glittret, få vätskan att bubbla, eller skaka pulvret som under ett skälvande vulkanutbrott!. Så lyder instruktionerna till The voice harvester – ett interaktivt röstinstrument som skapats till det unika musikprojektet Voices of Umeå.

Instrumentet är den första i en serie instrument som skapas med syfte att förutom att inspirera till kreativt utforskande av rösten, också samla in ett gigantiskt röstarkiv av Umeå befolknings röster. De insamlade rösterna används sedan som grundmaterial i en skapandeprocess som under projektets gång mynnar ut i tre musikaliska verk. Det första betitlas Voices of Umeå – part I: We speak music! och uruppförs i vår. Verket komponeras för elektroniskt bearbetade röster, folksamling och live-elektronik. Voices of Umeå är initierat och drivs av Anders Lind, tonsättare och konstnärlig ledare vid institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet.

The Voice Harvester är skapad av Interactive Institute i samarbete med Anders Lind. Projektet medfinansieras av Umeå2014.

Onsdag 20 Feb 2013 10:00 - 14:00 Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

Arrangör: Umeå universitet
Del av projekt: Voices of Umeå
Mer info: http:/­/­www.humfak.umu.se/­om/­aktuellt/­nyhetsvisning/­umeaborna-bjuds-in-till-kreativ-lek.cid209320
Kontakt
Anders Lind, projektledare Voices of Umeå
+46907867453
+46706551822
anders.lind@estet.umu.se

Besöksinformation för Umeå universitet, ljusgården i Lärarutbildningshuset

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | The Voice Harvester