Tis 4 nov - ons 5 nov 2014
Reseskildring

Till häst genom Västerbotten

I juni 2014 lämnar Sven Björklund och Olof Wretling Umeå (till häst) för en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Som Bröderna Grimm fast 200 år senare. Med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur (utan häst) bärgas en muntlig berättarskatt.

Boken är en reseskildring (till häst) genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit – den nya tidens klassiker här, som Postiljonen från Dalkarlså och Miami Vice-villan i Brände.

Den 4 november släpps boken och det här är ett unikt tillfälle att få uppleva Västerbottens muntliga berättartradition live. Olof och Sven framför utvalda berättelser till Elin Berges dokumentation av den sju månader långa expeditionen. Ett författarmöte som rör sig i gränslandet mellan talbok, powerpoint och berättarskatt.

I biljettpriset ingår en bok och efter föreställningen ges tillfälle att få boken signerad.

Sven och Olof utgör ena halvan av teaterkollektivet Klungan som satt upp ett tiotal kritikerrosade föreställningar i Umeå och runt om i landet på turné med Riksteatern och Södra teatern, och ligger bakom den oförglömliga TV-serien Ingen bor i skogen (SVT). Vi som är trogna fans har dessutom kunnat följa dem i Mammas nya kille (P3). Olof syns även som den bortskämde rikemanssonen Bröli i TV-serien Pappas pengar, Sven i långfilmen Jag, Kjell- Olof Feldt i rollen som Kjell-Olof.

Arrangör: Sven Björklund, Olof Wretling och Umeå Teaterförening
Av och med: Sven Björklund och Olof Wretling
Producent: Sven Björklund och Olof Wretling

Biljetter Biljettcentrum

Tisdag 4 nov 2014 19:00 - 19:50 Sagateatern
Onsdag 5 nov 2014 19:00 - 19:50 Sagateatern
Onsdag 5 nov 2014 21:00 - 21:50 Sagateatern

Arrangör: Sven Björklund, Olof Wretling och Umeå Teaterförening
Mer info: http:/­/­www.umeateaterforening.se/­default.asp?ML=2&EID=2246
Kontakt
info@umeateaterforening.se
090-770870

Besöksinformation för Sagateatern

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Till häst genom Västerbotten