Lör 3 maj - tis 13 maj 2014
Utställning & bokrelease

Tree / Difficulty of Freedom / Freedom of Difficulty

Parade ihop två och två har deltagande konstnärer och konststudenter skickat enkla instruktioner och uppgifter till varandra via email, var tredje vecka från juni 2013 till och med september 2013. Dessa intruktioner är baserade på system, som de utvecklat inom ramen av företeelser som Livets träd, som givits av projektledarna för att användas som utgångspunkt för uppgifterna . Exempel på dessa uppgifter skulle kunna vara: ”Odla en grodd och uppmärksamma alla detaljer”, ”Kombinera andetag med färgen lila”, ”Gör en alruna (växten) och använd 9 olika toner av grönt”, ”Hitta ett träd i ditt närområde och lyssna på det.”

Projektets syfte är att fokusera på användandet av alternativa metoder som en del av den konstnärliga processen. Detta samarbetsprojekt är inriktat på idén om skapande av konst via restriktioner och begränsningar, med hjälp av påhittade, interna system.

Syftet är att motivera deltagarna att utveckla en arsenal av verktyg för att aktivt välja bland olika kreativa metoder i den konstnärliga processen i stället för att passivt vänta på den stora inspirationen.

Deltagare: Hildigunnur Birgisdóttir (IS), Carin Ellberg (SE), Erla S. Haraldsdóttir (IS), Steingrímur Eyfjörd (IS), Helena Aðalsteinsdóttir (IS), Ivar Glói Gunnarsson (IS), Logi Leó Gunnarsson (IS), Brynjar Helgason (IS), André Talborn (SE), Ann Catrin Olsson (SE), Helena Öström (SE) och Stina Malmqvist (SE).

Samma dag släpps boken TREE / Difficulty of Freedom / Freedom of Difficulty som är resultatet av Erla S Haraldsdóttirs och Carin Ellbergs konstnärliga utvecklingsprojekt med samma titel.

Boken innehåller texter av Craniv Boyd, Birta Guðjónsdóttir, Jonatan Habib Engqvist och Erla S Haraldsdóttir.

Klockan 17 lördag 3 maj hålls också ett offentligt samtal med de medverkande konstnärerna.

För mer information, kontakta Erla S Haraldsdóttir, erlahar@simnet.is

Öppettider

Lör 3 maj - tis 13 maj 2014 Verkligheten

Arrangör: Verkligheten
Mer info: http:/­/­verkligheten.net/­
Kontakt
Verkligheten
Pilgatan 16
903 31 Umeå

info@pilgatan.net
www.verkligheten.net
090 109900

Besöksinformation för Verkligheten

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Tree / Difficulty of Freedom / Freedom of Difficulty