Fredag 21 feb 2014 10:00 - 17:00

Umeå guideförening visar vägen

Medlemmar i Umeå Guideförening bjuder in intresserade Umeåbor och besökare, delar med sig av sin kunskap och berättar om Umeå förr och nu. Det kommer att bli kortare promenader/stadsvandringar om cirka tjugo minuter varje hel timme. Det finns möjlighet att tävla och vinna fina priser som till exempel en egen privat guidning i Umeå eller den nya historiska boken ”Umeå 1314-2014”, skänkt av Johan Nordlander-sällskapet. I Glashuset visas även Bertil Ekholtz bildspel om det svunna Umeå.

Den Internationella Guidedagen, på engelska ”International Tourist Guide Day” är ett årligt evenemang som hålls den 21 februari sedan år 1990. Dagen startades av det internationella förbundet för guider över hela världen ”World Federation Of Tourist Guide Associations”. Förbundet finns till för att marknadsföra och visa på hur viktiga guiderna är som ambassadörer för den lokala regionen.

Umeå Guideförening bildades 1973 och är en av landets äldsta guideföreningar. Föreningen är medlem i Sverige Guideförbund – SVEguide. Umeå Guideförening består av tjugotre aktiva guider samt stödmedlemmar och sällskapet guidar på språken svenska, engelska, tyska, spanska, finska samt franska. Föreningen finns till för att samla guiderna i Umeå och främja deras intresse för stadens historia och framtid. Under året sker fortbildning vid flera tillfällen. Läs mer på www.umeguide.se

Fredag 21 feb 2014 10:00 - 17:00 Glashuset

Arrangör: Umeå Guideförening
Kontakt
Tapio Alakörkkö
070-576 24 91

Anna Selberg
070-301 27 87

Besöksinformation för Glashuset

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Umeå guideförening visar vägen