Onsdag 3 dec 2014 21:00 - 22:00
Maxida & Mimie Märak

Under asfalten ett fjäll

Giron Sámi Teáhter presenterar: UNDER ASFALTEN ETT FJÄLL.

Snabba rimes möter trancejojk, spoken word möter hip hop och tillsammans sliter dom sig fria, skapar ett eget rum där samhällskritik likväl som blöta kvällar och personliga tankar tar ton. Här delar stadspulsen plats med tysta skogar. Här är Sápmi normen.

Mimie levererar tankar i klockren poesi, uttrycksfullt, känslosamt och svår att värja sig för. Hon är silvermedaljör för andra året i rad i SM i Poetry Slam, som i år avgjordes i Umeå. Hon uttrycker sig även i krönikor och skriver manus.

Maxida gör det samiska historieberättandet i nytappning – hon tar jojken till en ny nivå när den lyfter taket tillsammans med hihop-trance-housefeeling, som hon varvar med att spotta ut rimes i form av svidande raptexter. Hon är musiker, skådespelerska och konstnär. I höst är hon aktuell med filmen Glada hälsningar från Missångerträsk.

Ytan är inte alltid vacker eller klädd i kolt, den kan vara rå och odefinierbar, men under kläderna, under skinnet, pulserar alltid Sápmi. Under asfalten finns alltid ett fjäll.

Texter: Mimie Märak och Maxida Märak
Musik: Maxida Märak

Turnén är ett samarbete mellan Mimie Märak & Maxida Märak, Giron Sámi Teáhter och Åarjelhsaemien Teatere med stöd från Kulturrådet i Norge.

Onsdag 3 dec 2014 21:00 - 22:00 Väven

Arrangör: Såhkie - Umeå sameförening
Mer info: https:/­/­www.facebook.com/­UnderAsfalten/­timeline

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Under asfalten ett fjäll