Lördag 18 jan 2014 19:00 - 21:00
Show

Vaudeville 2014

Kickstarta kulturhuvudstadsåret med Vaudeville 2014, en soirée i för- och mellankrigstidens provokativt dekadenta och gränsöverskridande anda.

Under en kväll förflyttas Studionpubliken ett sekel bakåt i tiden med all den extravaganta galenskap som hör tiden till i en blandning av burlesk, komedi och vintageperformance. Både lokala och inresta artister bjuder på dans och musik, ormar och svärd med syfte att både roa och oroa. Publiken uppmanas klä upp sig tidsenligt (ca 1890–1930) för att bli en del av helheten och ge varandra den ultimata upplevelsen av eran. Tidsenligt klädda får också ekonomiska fördelar vid försäljning av förfriskningar och tilltugg. I foajén finns möjlighet att under pausen bli förevigad i svartvitt av Photographie Argentique och njuta av härligt knastrig stenkakemusik. Efter föreställningens slut öppnas backstagebaren för gäster över 18 år.

Bland artisterna märks Sveriges enda svärdsslukerska Maryanne Magdalene, som här syns på bilden. Andra långväga gäster är Dud Muurmand från Köpenhamn, som för tredje året förärar publiken sin säregna dramatiska magdans, den normutmanande flamencodansösen Tanja Tuurala samt den Stockholmsbaserade burlesquegruppen Påfåglarna, som presenterar stilen som den såg ut före 50-talspinuppornas tid. Missa inte detta, vare sig du är vintage-entusiast, queerfeminist, dansintresserad eller bara allmänt nöjeslysten invånare.

Biljetter: www.biljettcentrum.com

Nyheter om detta evenemang
September 2013: Kvinnliga perspektiv med vintage och vaudeville

Lördag 18 jan 2014 19:00 - 21:00 Studion, Umeå folkets hus

Arrangör: Teater Mycel
Kontakt
Katarina Klingberg
0730-71 63 93
sockertiger@hotmail.com

Besöksinformation för Studion, Umeå folkets hus

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Vaudeville 2014