Lör 12 Jul - sön 10 Aug 2014
Utställning

Vingar

En unik utställning på Norrbyskär, en naturskön ö strax söder om Umeå. En gång i tiden fanns på Norrbyskär Europas största ångsåg, idag är en del av byggnaderna ett museum och en konsthall.

Vingar innehåller fotografier, målningar och textilkonst från Brutus Östling, prisbelönt fågelfotograf, Britt-Lis Lindqvist, spännande textilkonstnär, och Andreas Hedberg, lysande fågelmålare.

När den samiska årstiden Giessie (sommar) börjar inleds även utställningen Vingar. Norra Sverige har långa och kalla vintrar, somrarna är korta men livgivande. Det är fascinerande att se det frusna landskapet komma till myllrande liv varje sommar. En mångfald av fåglar flyttar till denna del av världen för att para sig och ge liv åt en ny generation. Den korta sommaren i norr gör livets kretslopp och ögonblickets mirakel tydliga. Det är verkligen en påminnelse om att ta hand om livet och vår miljö.

Vingar låter dig flyga. Fåglar och vingar är viktiga symboler för de flesta religioner, det är också en symbol för våra drömmar – att gå bortom våra begränsningar. Fåglar är fascinerande varelser som lever helt nära oss över hela denna planet, men på samma gång verkar de också vara del av en annan dimension.

Välkommen till vernissage kl. 12.00  den 12 juli.

Museets öppettider:
14-19 juni kl 10.00-16.00
20 juni – 10 augusti kl 10.00-20.00

Mer information:
Norrbyskär Museum: www.norrbyskar.se
Andreas Hedberg, konstnär: www.hedberg.net
Konstutställningen Vingar: www.vingar.nu

Lör 12 Jul - sön 10 Aug 2014 Norrbyskärs museum

Arrangör: Norrbyskär Museum
Mer info: http:/­/­www.norrbyskar.se
Kontakt
Amanda Åhfeldt, utställningsansvarig
museum@norrbyskar.se

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Vingar