Fre 14 Mar - tor 5 Jun 2014

Making Senses

Making Senses är ett internationellt samarbete mellan Ögonblicksteatern i Umeå och Al-Harah Theatre i Betlehem. Tillsammans har vi skapat en teaterföreställning med utgångspunkt från intervjuer med kvinnor i Palestina och i Sverige, kvinnor som vanligtvis inte syns på teaterscenen, vars berättelser inte tidigare berättats. Inte förrän nu.

Making Senses är en lekfull pjäs baserad på intervjuer med kvinnor med olika typer av funktionsnedsättningar, med olika kulturella bakgrunder, åldrar och identitet i Sverige och i Palestina. En rolig, sorglig och mångfacetterad pjäs framförd på fyra språk, full av berättelser med perspektiv som vi sällan får möta på teaterscenen. Pjäsen behandlar villkor kopplade till kön och funktionalitet i de båda länderna. För manuset står dramatikern Gustav Tegby, som kommer från Umeå och är en av Sveriges ledande dramatiker idag.

Sex skådespelare porträtterar sex kvinnor med funktionsnedsättningar i Sverige och i Palestina, kvinnor som lever under drastiskt skilda omständigheter.

Hon vars liv plötsligt blir färgsprakande när hon blir blind. Hon vars man kommer hem på födelsedagen och berättar att han har en annan. Hon som aldrig skulle lämna huset. Hon som tycker att det roligaste som finns är när folk ramlar och slår sig. Hon som simmade under hela sin ungdomstid och hon som alla tror ljuger om att hon är döv eftersom hon älskar att dansa.

Making Senses har repeterat i både Sverige och Palestina och hade sin premiär i Betlehem den 12 september. Därefter följde en turné på Västbanken. Under Umeå kulturhuvudstad, i mars kommer föreställningen till Sverige och Umeå.

Missade ni föreställningen? Se webbsändningen!

Fredag 14 Mar 2014 19:00 - 20:00 Sagateatern
Söndag 16 Mar 2014 16:00 - 17:00 Sagateatern
Lördag 22 Mar 2014 19:00 - 20:00 Ersboda folkets hus
Tisdag 3 Jun 2014 19:00 - 20:00 NorrlandsOperan
Torsdag 5 Jun 2014 19:00 - 20:00 NorrlandsOperan

Arrangör: Ögonblicksteatern
Del av projekt: Making Senses
Mer info: http:/­/­www.ogonblicksteatern.se/­repertoar/­projekt/­making-senses/­
Kontakt
Elinn Bolonassos,
+4690-140014
elinn@ogonblicksteatern.se

Besöksinformation för Sagateatern

Besöksinformation för NorrlandsOperan

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Kalender | Making Senses