Image for ”Bio i parken”

Projektets aktiviteter:

Bio i parken

I maj 2012 fick föreningen Tvåpunktnoll bidrag från Kulturskjutsen och Umeå2014 för att arrangera filmvisning utomhus för publik i alla åldrar.

Publiken kan ta med egna picknickfiltar och sitta på gräset i augustikvällen. Det kommer även att finnas en fikavagn som erbjuder varma drycker och kakor eller liknande. På vanlig inomhusbio får man ju inte prassla med mat eller prata med grannen, men allt sådant ska vara tillåtet här. Och eftersom det är kortfilmer som visas kan publiken komma och gå lite som de vill under kvällen.

Projektet syftar till att väcka Umeåbornas nyfikenhet och kunskap om övriga Europa genom att visa prisvinnande kortfilmer från Europas alla hörn, och att visa upp unga västerbottniska filmtalanger.

– Projektet kommer att öppna upp ett samarbete med europeiska filmfestivaler inför ett filmutbyte som gagnar båda parter, säger Maria Engström. Vi skapar en intressant arena för europeiska kortfilmer samtidigt som västerbottniska filmare får fler chanser att synas.

Tvåpunktnoll får 20 014 kronor från Kulturskjutsen som delfinansiering av projektet. Övriga intäkter tänker man få från Film i Västerbotten och sponsorer.

Foto: Timo Arnall. Creative Commons: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Arrangör: Tvåpunktnoll
Kontakt maria.v.engstrom@gmail.com
073-650 90 89

comments powered by Disqus
Du är här: Startsida | Projekt | Bio i parken